Broodje knakwortel; heb je al gehoord over deze nieuwe plantaardige trend? In de supermarkt kun je sous-vide gegaarde knakwortels kopen. De knakwortel is een goed en lekker plantaardig alternatief voor een broodje knakworst. Ga jij de keuken in om zelf een knakwortel te maken? Marineer dan geschilde bospeentjes bijvoorbeeld in een lekkere marinade van olijfolie, gerookte paprikapoeder, fijngehakte knoflook en sinaasappel- of citroenrasp. Doe dit bij voorkeur de dag ervoor zodat de smaken in kunnen trekken. Grill de wortel rondom op een hete barbecue. Leg de gegrilde bospeen op wat coleslaw en serveer met augurkjes, gefruite uitjes en een drizzle pittige rode saus en mosterdmayonaise. Garneer met wat blaadjes rucola.
Vleesvervanger versus vleesopvolger en vleesalternatief
Vleesvervangers, vleesalternatief, vleesopvolgers, paddenstoelen en groenten: ze zorgen ervoor dat we een nieuwe kijk op eten krijgen. En zijn onderdeel van het menu van de toekomst.
Lees meerWarmoes of anders gezegd, snijbiet
Warmoes of snijbiet, is een lekkere kleurrijke groente waar je zomaar tegenaan kunt lopen. Zoals wij laatst op de biologische zaterdagochtend-markt in het centrum van het Duitse Freiburg (een absolute aanrader!). De warmoes lag er prachtig uitgestald op verschillende kramen, we werden er helemaal vrolijk van. Mijn vriendin had het nooit eerder gezien. Natuurlijk wilde
Lees meerSuper chef Massimo Bottura #1
'Culi-star' en super chef Massimo Bottura #1, van het beste restaurant van de wereld komt uit Italië. Het restaurant van de beroemde Massimo Bottura is opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Deze topchef kookt al jaren de sterren van de hemel en heeft een heel eigen kijk en filosofie over eten. Het restaurant
Lees meer