Broodje knakwortel; heb je al gehoord over deze nieuwe plantaardige trend? In de supermarkt kun je sous-vide gegaarde knakwortels kopen. De knakwortel is een goed en lekker plantaardig alternatief voor een broodje knakworst. Ga jij de keuken in om zelf een knakwortel te maken? Marineer dan geschilde bospeentjes bijvoorbeeld in een lekkere marinade van olijfolie, gerookte paprikapoeder, fijngehakte knoflook en sinaasappel- of citroenrasp. Doe dit bij voorkeur de dag ervoor zodat de smaken in kunnen trekken. Grill de wortel rondom op een hete barbecue. Leg de gegrilde bospeen op wat coleslaw en serveer met augurkjes, gefruite uitjes en een drizzle pittige rode saus en mosterdmayonaise. Garneer met wat blaadjes rucola.
Plantaardig eten is hip!
Je hoort er steeds meer over, ongeveer iedere week lees je wel iets in een magazine, de krant of online. Plantaardig eten is hip. Bewust en op een andere manier eten en naar je dagelijkse maaltijd kijken. Plantaardig eten op verschillende tijdstippen van de dag. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. In de vorige eeuw
Lees meerPrimeur; Zeeuwse hangcultuurmosselen geoogst
We hebben een primeur! De eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen van 2017 zijn op zee geoogst. Deze lokale en zuivere vorm van bio landbouw zorgt voor heerlijke mosselen. Mosselen uit Zeeland zijn 100% natuurlijk. Ze hangen aan grote trossen in het water en komen niet op de bodem. Koop nu bij de visboer een bak mosselen. Omdenken;
Lees meerVleesvervanger versus vleesopvolger en vleesalternatief
Vleesvervangers, vleesalternatief, vleesopvolgers, paddenstoelen en groenten: ze zorgen ervoor dat we een nieuwe kijk op eten krijgen. En zijn onderdeel van het menu van de toekomst.
Lees meer