Venkel-appelsalade met Manchego kaas

Door Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional  , ,

januari 23, 2018

Deze salade at ik in het Spaanse restaurant Jaleo in Las Vegas. Een frisse salade van mooie ingrediënten - waaronder de Spaanse Manchego kaas, is makkelijk te maken.

  • Voorbereiding: 20 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 venkel

1 appel (bijvoorbeeld Granny Smith)

Manchego kaas (kleine blokjes)

8-10 walnoten

bieslook (paar sprieten)

1 el olijfolie

1/2 el sherry azijn

Bereidingswijze

1Schaaf venkel in dunne plakjes, gebruik mandoline of kaasschaaf

2Snij appel in dunne plakjes

3Kraak de walnoten en halveer ze

4Snij Manchego kaas in kleine blokjes

5Meng alle ingrediënten in een ruime schaal.

6Maak de dressing van olijfolie en sherry azijn

7Doe dressing over salade en snipper wat verse bieslook erover

00:00

3 Reacties

Tilly Sintnicolaas

januari 10, 2019

Hi Foka,
Bedankt voor je enthousiaste reactie op dit recept. Erg leuk om te horen dat de salade zo’n succes is :)!

Foka Oosterhuis

januari 10, 2019

Tilly, wat een heerlijke frisse salade. Ik heb hem al drie keer gemaakt (als voorgerecht) en steeds een succes!

Rob

januari 23, 2018

Ben geen liefhebber van salades, maar deze is top!

All fields and a star-rating are required to submit a review.