Cooking method: Roosteren
Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes
2 1 biologische sinaasappel 1 venkelknol 0,5 bosje radijs 1 el verse tijmblaadjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt 125 g zwarte linzen, gewassen en uitgelekt 0,5 el fijne (dragon)mosterd 1 bosuitje, in ringetjes 1 el verse dragon of bladpeterselie, fijngehakt Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de sinaasappel en snijd 1
Lees meerGeroosterde wortels met kruidige pompoenpittenolie
Super snel en makkelijk geroosterde groente uit de oven. Schil de wortels schuif ze in de oven en maak de drizzle. Ook heerlijk als snack bij een zaterdagmiddag borrel.
Lees meerGeroosterd varkenshaasje met bietenschillen
Maak zoveel mogelijk gebruiken van alle onderdelen van een ingrediënt. De blaadjes van radijs voor pesto en zoals in dit recept de schillen van bieten voor een pasta op het vlees.
Lees meerBroccoli met dipsaus
4 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel pepervlokken 2 struiken broccoli 8 eetlepels Griekse yoghurt 3 eetlepels mayonaise 1 knoflookteen, uitgeperst 1 theelepel geraspte citroenschil 3 theelepels citroensap 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas Zet een bakplaat met folie in de oven en verhit de oven tot 200 graden, zodat ook de bakplaat goed heet wordt. Meng
Lees meerGeroosterde zoete aardappel
Soms doe je weleens een ontdekking wat smaak betreft en dat is met dit recept zeker het geval. Je kunt het als voorgerecht of bijgerecht serveren. Voor de lunch is het misschien wat veel werk, maar als je de aardappel de avond ervoor al geroosterd hebt, is het een kwestie van de aardappel even warm maken en een sausje en de salsa maken. En dat lukt ook vast. Serveer de plakken aardappel wel met de schil, dat staat leuker en je kunt de schil heel makkelijk verwijderen.
Lees meerBoekweitsalade met snijbonen en rode grapefruit
Boordevol vezels. Deze lauwwarme salade met grapefruit en snijbonen is eenvoudig te maken en zit boordevol vezels.
Lees meer