Geroosterde zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappel

Soms doe je weleens een ontdekking wat smaak betreft en dat is met dit recept zeker het geval. Je kunt het als voorgerecht of bijgerecht serveren. Voor de lunch is het misschien wat veel werk, maar als je de aardappel de avond ervoor al geroosterd hebt, is het een kwestie van de aardappel even warm maken en een sausje en de salsa maken. En dat lukt ook vast. Serveer de plakken aardappel wel met de schil, dat staat leuker en je kunt de schil heel makkelijk verwijderen.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 220 graden. Was de aardappelen, leg ze elk op een stuk aluminiumfolie en bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout. Vouw de pakketjes dicht en rooster ze ca. 40 minuten in de oven. Maak de pakketjes open, zet de oven dan op de grillstand en laat de aardappelen zo nog even roosteren (3 minuten aan beide kanten) tot de schil donker wordt.
  2. Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen en maak ondertussen de saus en de salsa.
  3. Meng voor de saus de yoghurt, 1,5 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Besmeer hier vier bordjes mee
  4. Meng voor de salsa de rest van het citroensap, de olijfolie en andere ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout.
  5. Snijd de aardappel in plakken van 2 cm en leg ze op de yoghurtsaus. Schep tot slot de salsa op de aardappelplakken.

Geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer