Recepten

9 december 2016

Donuts met vanilleglaze

De aller, allerlekkerste donuts die ik ooit gegeten heb, komen van de Farmhouse Market hier in Sarasota. Deze melt-the-the-mouth donuts hadden helemaal niets te maken met de keten Dunkin Donuts of bij de supermarkt gekochte exemplaren. Helaas kan ik het recept niet geven omdat ik niet echt een expert in bakken ben, maar ook omdat ik hier niet echt iets kan uitproberen. Eigenlijk hoop ik dat college Marijke Sterk me misschien kan helpen. Zij is degene uit de keuken van 8, die de lekkerste broden maakt.

Lees meer
Bijgerecht – 9 december 2016

Gebarsten tomaten en champignons

Dit is misschien wel het simpelste recept dat ik ooit gemaakt heb, maar ik vond het perfect.  Ook omdat het ingrediënten zijn die ik bijna altijd wel in huis heb. Het recept komt van chef Suzy Smith van Pub 32 in Sarasota, Florida.

Lees meer
Hoofdgerecht – 9 december 2016

Kippendij met gemarineerde artisjokken

Om zoveel mogelijk smaak uit de kippendijen te krijgen, wordt de huid van de kip eerst knapperig gebakken en daarna in vocht in de oven gegaard.  

Lees meer
9 december 2016

Spaghetti tulband

Dit is voor mij echt een onverwacht gerecht. Niet zozeer de ingrediënten als wel de manier van klaarmaken. Ideaal als je iets gaat maken voor een aantal vrienden. Ook perfect van te voren klaar te maken, zodat je alleen de oven nog nodig hebt om deze tulband op tafel te zetten. Een simpel gerecht, gewoon fun!

Lees meer
Voorgerecht – 9 december 2016

Geroosterde clams

Een ‘uit de losse pols’ recept. We aten deze clams als een soort apetizer op Thanksgiving, een traditie die Toni al jaren voor zijn vrienden op tafel zet. Ik zou 2 netjes clams bij de vishandel kopen, dan heb je een mooie hoeveelheid voor 4-6 personen. Dat is ongeveer een bakblik vol.

Lees meer
Hoofdgerecht – 5 december 2016

Burger van eend met gekonfijte sinaasappel, tijm en witlof op maïstoast

De gekonfijte sinaasappel voor dit recept komt uit Arabia, het eerste boek dat Nadia Zerouali en Merijn Tol maakten over de Arabische keuken. 3 biologische handsinaasappels die met schil in parten zijn gesneden worden eerst 5 minuten in ruim kokend water gekookt. Vervolgens gaan ze in hete suikerstroop, gemaakt van 1 liter water waarin 500 g suiker is opgelost en waaraan 1 eetlepel kaneelpoeder is toegevoegd. Op een heel laag vuur zijn ze in ca. 1 uur klaar om in de stroop af te koelen. Ze blijven weken goed dus ik gebruik ze telkens in nieuwe gerechtjes. Natuurlijk heb ik ze gegeten in de Tajine met lamsvlees waar Nadia en Merijn dat aangeven in hun recept. Ik heb ze ook door de yoghurt gedaan, heerlijk. Maar in combinatie met deze burgers zijn ze wél heel erg lekker! Aan de lijn (zie weekmenu): Gebruik voor het recept geen brood, voeg aan de gehakte eendfilet 6 eetlepels geraspte courgette toe (goed uitgeknepen!). Vervang de gekonfijte sinaasappel door 3 tl geraspte verse sinaasappelschil en een paar partjes sinaasappel als garnituur. Geef er meer sla bij. Lunchgerecht voor 2 personen/hoofdgerecht voor 1 persoon Voorbereidingstijd ca. 15 minuten, bereidingstijd ca. 10 minuten

Lees meer
Vis – 2 december 2016

kabeljauw met quinoa uit de oven

ANDERE VIS Natuurlijk kun je de kabeljauw hier door andere vissoorten vervangen. Laat je inspireren door wat de visman je te bieden heeft. Dit gerecht smaakt ook super met bijvoorbeeld zeebaarsfilet.

Lees meer
2 december 2016

pizzoccheri – winterse boekweitpasta met groene kool en zoete aardappel

4 500 g groene kool, in brede repen 400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes 250 g boekweitpasta 3 tenen knoflook, grof gehakt 6 blaadjes verse salie, in reepjes 150 g taleggio of fontina, in blokjes 50 g Parmezaanse kaas Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg

Lees meer
Hoofdgerecht – 2 december 2016

Tajine van kip en linzen

4 1/2 biologische citroen 4 biologische kipdijfilets 3-4 tl ras el hanout 4 el olijfolie 2 tenen knoflook, in plakjes 1 ui, in halve ringen 300 g winterwortel, in plakken 300 el pastinaak, in plakken 75 g gemengde olijven 200 g kleine groene linzen uit Puy 500 ml biologische kippenbouillon 2 el bladpeterselie, fijngehakt Pers

Lees meer
20 november 2016

Speculaashartjes met amandelen

Het is weer tijd om van de plank te halen. Het was lastig kiezen er staan veel heerlijke recepten in waar je juist deze tijd van het jaar zin in hebt. En zelf Sint zoet bakken is hip zei Clara ooit. Niets is minder waar en het smaak echt veel lekkerder. Alles wat je zelf maakt is veel leuker, zeker als je het samen met de kinderen of kleinkinderen bakt. Wat ons betreft….. geef het bakken en de Sinterklaastraditie door.  

Lees meer
Hoofdgerecht – 18 november 2016

Tagliatelle met walnoten en parmaham

Een simpel gerecht, dat door de walnoten een heerlijke warme smaak heeft. Echt iets voor een koude avond.

Lees meer
Hoofdgerecht – 18 november 2016

Stooflapjes met Sintkruiden

Een origineel gerecht voor deze tijd van het tijd. Stoven in de oven heeft als voordeel dat het vlees heerlijk mals wordt en je niet bang hoeft te zijn dat de pan droogkookt.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer