Voorgerecht

Geroosterde clams

Voorgerecht

Geroosterde clams

Een ‘uit de losse pols’ recept. We aten deze clams als een soort apetizer op Thanksgiving, een traditie die Toni al jaren voor zijn vrienden op tafel zet. Ik zou 2 netjes clams bij de vishandel kopen, dan heb je een mooie hoeveelheid voor 4-6 personen. Dat is ongeveer een bakblik vol.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 175 graden.
  2. Stoom de clams in een stoompan tot ze open zijn, verwijder een van de 2 schelpen en leg de andere helft met de clam op een bakblik.
  3. Snijd selderij, wortel, paprika en ui heel fijn en bak de groenten aan in een scheut olijfolie en een eetlepel boter tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn.
  4. Haal van het vuur en voeg broodkruim en Parmezaanse kaas toe. (2 keer zoveel broodkruim als kaas).
  5. Verdeel het groentemengsel grof over de clams.
  6. Snijd de bacon in stukjes en leg ze op de clams.
  7. Zet het bakblik 5-10 minuten in oven tot de kaas gesmolten is en het groentemengsel al licht begint te kleuren. Zet nu de grillstand aan, schuif het bakblik onder de grill en rooster nog 2-3 minuten tot de bacon knapperig is.

Geroosterde clams

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer