Een ‘uit de losse pols’ recept. We aten deze clams als een soort apetizer op Thanksgiving, een traditie die Toni al jaren voor zijn vrienden op tafel zet. Ik zou 2 netjes clams bij de vishandel kopen, dan heb je een mooie hoeveelheid voor 4-6 personen. Dat is ongeveer een bakblik vol.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 175 graden.
- Stoom de clams in een stoompan tot ze open zijn, verwijder een van de 2 schelpen en leg de andere helft met de clam op een bakblik.
- Snijd selderij, wortel, paprika en ui heel fijn en bak de groenten aan in een scheut olijfolie en een eetlepel boter tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn.
- Haal van het vuur en voeg broodkruim en Parmezaanse kaas toe. (2 keer zoveel broodkruim als kaas).
- Verdeel het groentemengsel grof over de clams.
- Snijd de bacon in stukjes en leg ze op de clams.
- Zet het bakblik 5-10 minuten in oven tot de kaas gesmolten is en het groentemengsel al licht begint te kleuren. Zet nu de grillstand aan, schuif het bakblik onder de grill en rooster nog 2-3 minuten tot de bacon knapperig is.