Donuts met vanilleglaze

Donuts met vanilleglaze

De aller, allerlekkerste donuts die ik ooit gegeten heb, komen van de Farmhouse Market hier in Sarasota. Deze melt-the-the-mouth donuts hadden helemaal niets te maken met de keten Dunkin Donuts of bij de supermarkt gekochte exemplaren. Helaas kan ik het recept niet geven omdat ik niet echt een expert in bakken ben, maar ook omdat ik hier niet echt iets kan uitproberen. Eigenlijk hoop ik dat college Marijke Sterk me misschien kan helpen. Zij is degene uit de keuken van 8, die de lekkerste broden maakt.

Bereidingswijze

  1. De enige informatie die ik van deze Amish Bakery Company kreeg was dat de donuts door de gist zo vederlicht zijn en gemaakt worden met een unieke zuurdesem starter, wat de donuts nog luchtiger maakt. Na het frituren worden ze door een bak met homemade vanilla glaze gehaald en opgehangen zodat het teveel aan glaze er af kan druipen. De glaze wordt helemaal opgenomen in de nog warme donuts. In de foodtruck speelt het hele proces zich af.
  2. Eigenaresse Sadie Peachey vertelt me nog dat haar donuts seizoengebonden zijn. In de hete, vochtige zomer in Florida werkt het proces met zuurdesem niet goed.
  3. Er worden geen conserveringsmiddelen gebruikt, dus moet je ze wel meteen eten. En dat is wat iedereen op de Farmhouse Market dan ook doet.

Donuts met vanilleglaze

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer