Tostadas zijn gebakken mais tortillas. Ik had een beetje moeite om ze in de winkel te vinden, vandaar dat ik dit zo bij de ingrediënten noem.
Het is wat mij betreft een perfect voorgerecht, maar als je de tortillas wat kleiner maakt ook als borrelhapje een succes. Makkelijk en snel klaar, maar net weer even wat anders.
Bereidingswijze
- Maak eerst tostadas van de mais tortillas, tenminste als je geen tostadas hebt kunnen kopen. Verwarm de oven tot 200 graden en smeer de tortillas aan beide kanten heel licht in met neutrale olie. Leg ze op een met bakpapier belegd bakblik en bestrooi met een snufje zout. Bak ze 5 minuten, draai ze om en bak nog 5 minuten. Houd de tortillas wel in de gaten, want de temperatuur van ovens kunnen nog wel eens verschillen. Ze moeten knapperig zijn, maar niet te hard dat ze breken bij de eerste hap.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken. Verwijder het vel van de chorizoworstjes.
- Rasp de schil van de limoen in een schaaltje. Snijd de limoen doormidden en pers het sap van 1 helft bij de rasp en snijd de andere helft in parten om bij de tostadas te serveren. Hak de stelen van de koriander fijn en voeg bij het limoensap. Gebruik de blaadjes voor garnering. Meng de yoghurt door het limoensap en breng op smaak met wat zout.
- Verhit een middelgrote non stick koekenpan op middel vuur. Bak de chorizo, terwijl je het met een houten lepel klein maakt, tot het halfgaar is. Voeg de kikkererwten toe en bestrooi met wat zout. Bak, terwijl je sommige kikkererwten een beetje platdrukt, tot de chorizo gaar en knapperig is, 8 tot 10 minuten. Verwijder de pan van het vuur.
- Bestrijk de tostadas met de yoghurtsaus. Doe het chorizo mengsel erop en garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de citroenpartjes.
- Je kunt de vulling ook in taco schelpen of enchiladas scheppen.