Libanese kikkererwtensalade met tahindressing en pijnboompitten

Libanese kikkererwtensalade met tahindressing en pijnboompitten

Libanees eten verspreid zich. Steeds meer producten en restaurants. Op loopafstand kunnen wij bij een Libanese traiteur de heerlijkste broodjes, snacks en gerechten kopen. Tahin is een pasta van gemalen sesamzaad, te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pijnboompitten lichtbruin. Laat op keukenpapier afkoelen.
  2. Snijd de paprika, de komkommer en de tomaten in kleine gelijke stukjes. Snijd de bosui in smalle ringetjes.
  3. Doe de groenten met de kikkererwten en de peterselie in een schaal.
  4. Roer in een kommetje de tahin glad met citroen, knoflook en een scheutje olie. Voeg als het te dik is wat water toe. Schep de dressing door de salade. Breng op smaak met zout, peper en komijn. Bestrooi met pijnboompitten.

Tip: deze salade past goed bij een barbecue en kun je ook meenemen naar je werk.

Libanese kikkererwtensalade met tahindressing en pijnboompitten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer