Knolselderij met macadamianoten en kabeljauw

Knolselderij met macadamianoten en kabeljauw

Knolselderij kennen we van de Hollandse erwtensoep. De laatste jaren wordt deze groenten regelmatig  gebruikt in diverse stamppotten als vervanging van (een deel) van de aardappels. Ook in salades is knolselderij een succes, denk aan Waldorfsalade waarin knolselderij gecombineerd wordt met appel en walnoten. In dit recept wordt een puree gemaakt van knolselderij met macadamianoten.

Voor 2 personen.

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd de groente in stukken. Kook ze in kokend water met zout in 15 - 20 minuten gaar.
  2. Pureer of hak tweederde van de noten tot korrels, bak de rest lichtbruin in een droge koekenpan. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Verwijder harde stukjes van de zeekraal, dit hoeft niet bij jonge malse zeekraal. Giet heet water over de zeekraal.
  4. Dep de vis met keukenpapier droog en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en 25 g boter in een koekenpan. Bak hierin de vis aan beide kanten lichtbruin en gaar in ca. 3 minuten per kant afhankelijk van de dikte van de vis.
  5. Giet de knolselderij af, bewaar het kookvocht, en stamp de knolselderij tot puree. Roer er roomboter en notenkorrels door en eventueel een scheutje kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de knolselderij over 2 warme borden. Leg er wat zeekraal op en hierop de vis. Garneer met citroen en enkele noten.

Knolselderij met macadamianoten en kabeljauw

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer