Bijgerecht

Gevulde aubergines

Bijgerecht

Gevulde aubergines

Een favoriet gerecht bij de nabijgelegen Libanese traiteur is gevulde aubergine. Vaak neem ik er couscous bij met veel verse groene kruiden. Rijst kan ook. Vervang voor een vegan versie het gehakt door vegetarisch gehakt of tofu.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Libanees/ Nederlands

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water met zout.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook.
  3. Halveer de aubergines in de lengte. Hol ze uit met een mesje, maar zorg ervoor dat er een wand en bodem van ¾ - 1 cm blijft zitten. Kook de uitgeholde auberginehelften 10 minuten in het kokende water.
  4. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in stukjes
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Verhit een koekenpan of wok en roerbak het gehakt lichtbruin en korrelig. Bak ui, knoflook, stukjes aubergine en tomaten 3 minuten mee.
  7. Voeg blaadjes van de tijm en tomatensaus toe.
  8. Spoel de kikkererwten af met koud water en roer ze door de saus. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen. Voeg zout en peper toe.
  9. Schep de aubergines met een schuimspaan in een vergiet. Even uitlekken, droogdeppen met keukenpapier. Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.
  10. Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
  11. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Eet de rijst erbij.

Tip: Maak het gerecht eerder, dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat het gerecht in de oven en afgedekt in 25 – 30 minuten warm worden.

Gevulde aubergines

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer