Salade

Geroosterde aubergine met knapperige cavolo nero (palmkool)

Salade

Geroosterde aubergine met knapperige cavolo nero (palmkool)

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 225 graden.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en daarna diagonaal in stukjes van ca. 2 cm. Bekleed een bakblik met bakpapier en hussel de stukjes aubergine met de zonnebloemolie en wat zout. Rooster de aubergine in 20 tot 25 minuten bruin in de oven en schep halverwege even om. Haal uit de oven en bestrooi met de komijn.
  3. Rasp ondertussen de geschilde komkommer en knijp het vocht uit de geraspte komkommer. Je hebt ca. 100 gram geraspte komkommer nodig. Vermeng dit met de yoghurt, het citroensap en de knoflook. Breng op smaak met wat zout.
  4. Bestrooi de tomaten met wat zout en druppel er wat olijfolie over.
  5. Verhit een droge koekenpan (mijn favoriet is de gietijzeren). Scheur de koolbladeren in stukken en leg ze naast elkaar in de hete koekenpan (in 2 porties). Bak ze in ca. 4minuten tot er bruine plekjes ontstaan maar ze niet echt verbranden.
  6. Schep de yoghurt op 4 losse borden of in een grote platte serveerschaal en verdeel de tomaten, aubergine en kool erover. Bedruppel met nog wat olijfolie

Geroosterde aubergine met knapperige cavolo nero (palmkool)

Ingredi├źnten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer