Hoofdgerecht

Eendenborst met vijgen

Hoofdgerecht

Eendenborst met vijgen

Een feestelijk en makkelijk gerecht. Magret De Canard (Tamme eendenborstfilets) wegen ca. 400 gram en dat is in een menu met meerdere gangen genoeg voor 2 personen.

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislinks in zodat het vet kan smelten. Pas op dat u niet in het vlees snijd. Laat het vlees in minstens 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Schrap of schil de bospeen.
  3. Was de krielaardappelen, schillen hoeft niet. Halveer grotere exemplaren.
  4. Maak eventueel de saus: Snipper een klein sjalotje. Verhit 1 el olie in een sauspan en fruit de sjalotje op laag vuur ca. 2 min. Schenk 2 dl fond en 1 dl port in de pan, voeg tijm toe en enkele druppels balsamicoazijn. Laat 15 minuten zacht koken. Breng de saus met zout en peper op smaak. Klop er een klein klontje boter door en bind met 1 theelepel gladgeroerde maizena.
  5. Bereiden: Kook de worteltjes in 15 -20 minuten gaar in kokend water met zout.
  6. Bak de krielaardappels op laag vuur in ca. 15 minuten eerst gaar.
  7. Verhit 1 el olie met 20 g boter in een koekenpan en bak de eendenborsten op de velkant op een matig vuur in ca. 8 minuten lichtbruin en krokant. Laat de andere kant op hoog vuur snel bruin kleuren in 2-3 minuten. Verpak het vlees in alu folie in laat 10 minuten rusten.
  8. Giet overtollig vet uit de pan en bak er de krielaardappels in bruin.
  9. Verwarm de saus. Snijd de vijgen in partjes of plakjes. Verwarm de partjes mee in de vleesbakpan. Breng alles op smaak met zout en peper.
  10. Snijd het vlees naar keuze in dikkere repen of plakken.
  11. Verdeel over warme borden en schep garnituur en saus erbij.

Eendenborst met vijgen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer