Champignoncrème

Door Annelene van Eijndhoven  , ,

mei 29, 2019

Kastanjechampignons hebben veel smaak, maar in combinatie met ansjovis krijg je een ongeloofrijk rijk gerechtje. Heerlijk op geroosterd brood of een toastje. In een handomdraai gemaakt.

  • Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten

250 g kastanjechampignons

2 el olie

1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (50 g, uitlekgewicht 28 g)

peper

Bereidingswijze

1Maak de champignons schoon (indien nodig) en snijd ze in partjes.

2Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons op matig hoog vuur in enkele minuten lichtbruin. Laat even uitlekken.

3Neem de ansjovisfilets uit het blikje en verdeel in stukjes. Pureer de champignons met de ansjovisfilets en de olijfolie uit het blikje tot een gladde crème (bv met een staafmixer of blender).

4Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de vis al zout is.

Tip: garneer met tuinkers of waterkers. Ook lekker in combinatie met tomaat op geroosterd brood.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.