Bijgerecht

Champignoncrème

Bijgerecht

Champignoncrème

Kastanjechampignons hebben veel smaak, maar in combinatie met ansjovis krijg je een ongeloofrijk rijk gerechtje. Heerlijk op geroosterd brood of een toastje. In een handomdraai gemaakt.

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon (indien nodig) en snijd ze in partjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons op matig hoog vuur in enkele minuten lichtbruin. Laat even uitlekken.
  3. Neem de ansjovisfilets uit het blikje en verdeel in stukjes. Pureer de champignons met de ansjovisfilets en de olijfolie uit het blikje tot een gladde crème (bv met een staafmixer of blender).
  4. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de vis al zout is.

Tip: garneer met tuinkers of waterkers. Ook lekker in combinatie met tomaat op geroosterd brood.

Champignoncrème

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer