Brunch

Blini met zalm en rodekoolsalade

Brunch

Blini met zalm en rodekoolsalade

Deze blini met rodekoolsalade doen het goed als feestelijke lunch en in een wat kleiner formaat als hapje bij de borrel. Heel fijn gesneden is rode kool heerlijk als salade, de venkelzaadjes en pompoenpitolie geven de salade wat extra pit. Laat de rodekoolsalade minimaal 1 uur intrekken, daardoor wordt de stevige structuur van de rodekool wat zachter en komt de verfijnde smaak beter tot uiting. De blini kun je ook al van tevoren bakken. Boekweitmeel geeft ze de karakteristieke blinismaak, maar volkorenmeel is een goed alternatief.

 

 

Bereidingswijze

  1. Wrijf de venkelzaadjes in een vijzel fijn.
  2. Halveer de rodekool en snijd de harde kern weg. Snijd of schaaf de kool in flinterdunne reepjes.
  3. Klop in een kom de azijn en pompoenpitolie met de gevijzelde venkelzaadjes en wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de rodekoolreepjes en venkel erdoor. Laat de rodekoolsalade bij kamertemperatuur tenminste 1-2 uur op smaak komen.
  4. Splits het ei en klop het eiwit in een schone kom met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan. Klop in een andere kom het boekweitmeel met het bakpoeder, een snufje zout, de eidooier en de melk tot een glad beslag. Spatel het eiwit er luchtig door.
  5. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en schep er op afstand 3 bergjes beslag in. Bak de blini tot de bovenkant bijna droog is, keer ze en bak de andere kant goudbruin. Bak van de rest van het beslag nog 9 blini.
  6. Knip 5 sprietjes bieslook heel fijn en schep ze door de rodekoolsalade. Knip de overige sprietjes in stukken van 4 cm.
  7. Leg de blini naast elkaar op een schaal en beleg ze met gerookte zalm. Verdeel wat winterpostelein over de zalm en schep op elke blini royal rodekoolsalade , garneer met reepjes zalm en sprietjes bieslook.

TIP

Maak meteen een dubbele hoeveelheid blini en vries de helft in voor een volgend keer.

Blini met zalm en rodekoolsalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer