rodekoolrolletjes
rodekoolrolletjes

Rodekoolrolletjes met zoetkruidige bulgur

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  ,     

december 3, 2019

Dit rodekoolrolletjes recept en vele andere verrassende recepten met groente vind je in Het groenteboekje van Nadia Zerouali en Samuel Levie. Lees ook de kookboek recensie over dit leuke inspirerende boek. Dat niet alleen zorgt voor een tafel vol heerlijkheden, het draagt ook bij aan een betere wereld. Wil je weten hoe? Neem dan de tijd om dit boek te lezen en er lekker uit te koken.

  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

12 grote rodekoolbladeren

200 gram grove bulgur

150 gram rozijnen

50 gram blanke amandelen

50 gram gepelde pistache noten

50 gram gedroogde abrikozen

2 theelepels komijnpoeder

1 theelepel gemberpoeder

1/2 theelepel kaneelpoeder

1/2 theelepel chiliflakes

2 tenen knoflook

milde olijfolie

400 gram gepelde tomaten (blik)

Bereidingswijze

1Kook de koolbladeren kort in ruim gezouten kokend water tot de vellen zacht en buigbaar worden. Giet af en laat afkoelen.

2Kook intussen de bulgur in ruim gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitdampen.

3Draai in een keukenmachine een grove vulling van de bulgur met de rozijnen, amandelen, noten, abrikozen, 1 theelepel komijnpoeder, het kaneelpoeder, de chiliflakes, het gemberpoeder en het naar smaak wat zout en peper. Verdeel in 12 porties.

4Vul elk koolblad met een deel van de vulling, sla de zijkanten over de vulling en rol strak op.

5Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutjes olie in (één of twee) hapjespannen en bak hierin de knoflook 5 minuten op matig vuur.

6Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Voeg naar smaak flink wat peper en zout toe.

7Leg de rolletjes naast elkaar in de hapjespan(nen) en laat met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Serveer de rolletjes met de saus.

Kolen zijn bij uitstek geschikt om in te maken als kimchi of zuurkool, maar vers geoogste kool is eigenlijk nog lekkerder om zo mee te koken. De buitenste bladeren zijn heel geschikt om lekker vullingen in op te rollen en de zachte binnenkant kan kort gewokt worden met wat andere lekkere smaakmakers.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.