Dit rodekoolrolletjes recept en vele andere verrassende recepten met groente vind je in Het groenteboekje van Nadia Zerouali en Samuel Levie. Lees ook de kookboek recensie over dit leuke inspirerende boek. Dat niet alleen zorgt voor een tafel vol heerlijkheden, het draagt ook bij aan een betere wereld. Wil je weten hoe? Neem dan de tijd om dit boek te lezen en er lekker uit te koken.
Bereidingswijze
- Kook de koolbladeren kort in ruim gezouten kokend water tot de vellen zacht en buigbaar worden. Giet af en laat afkoelen.
- Kook intussen de bulgur in ruim gezouten kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitdampen.
- Draai in een keukenmachine een grove vulling van de bulgur met de rozijnen, amandelen, noten, abrikozen, 1 theelepel komijnpoeder, het kaneelpoeder, de chiliflakes, het gemberpoeder en het naar smaak wat zout en peper. Verdeel in 12 porties.
- Vul elk koolblad met een deel van de vulling, sla de zijkanten over de vulling en rol strak op.
- Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutjes olie in (één of twee) hapjespannen en bak hierin de knoflook 5 minuten op matig vuur.
- Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Voeg naar smaak flink wat peper en zout toe.
- Leg de rolletjes naast elkaar in de hapjespan(nen) en laat met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Serveer de rolletjes met de saus.
Kolen zijn bij uitstek geschikt om in te maken als kimchi of zuurkool, maar vers geoogste kool is eigenlijk nog lekkerder om zo mee te koken. De buitenste bladeren zijn heel geschikt om lekker vullingen in op te rollen en de zachte binnenkant kan kort gewokt worden met wat andere lekkere smaakmakers.