Met deze puree stamper maak je in een hand om draai een superfijne puree. Door de kleine vierkantjes druk je de aardappels echt helemaal stuk. Dit is een heel handig apparaat waar je jaren plezier van kunt hebben. Want aardappelpuree maak je natuurlijk gewoon zelf dat is veel lekkerder. Schil kruimige of licht kruimige aardappels, snijd in gelijkmatige stukken. Kook in ca. 25 minuten met ruim water en zout gaar. Giet het kookvocht af, druk de aardappels fijn met deze stamper. Voeg er daarna melk, een klontje boter en wat nootmuskaat aan toe voor een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Vinaigrette, sladressing
Foto Henk Brandsen De basis van een goede vinaigrette is 1 el azijn op 3 el olie met een beetje mosterd, suiker, peper & zout naar smaak. De smaakmakers worden eerst toegevoegd aan de azijn en gemengd. Op het laatst wordt de olie erdoor geroerd. De soort azijn is afhankelijk van je voorkeur en het
Lees meerTaugé kweken van mungbonen
Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt. Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op
Lees meerSalade - 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings
Salade recepten schrijven is een heel dankbaar onderwerp door de frisse kleuren ziet het er in beeld altijd mooi uit. Salades zijn meer dan groene blaadjes sla, daar begint het nieuwe kookboek van Janneke Philippi mee. Een nieuw seizoen, nieuwe inspiratie en een nieuw boek. Dit is precies wat je nodig hebt na de donkere wintermaanden. Door
Lees meer