Met deze puree stamper maak je in een hand om draai een superfijne puree. Door de kleine vierkantjes druk je de aardappels echt helemaal stuk. Dit is een heel handig apparaat waar je jaren plezier van kunt hebben. Want aardappelpuree maak je natuurlijk gewoon zelf dat is veel lekkerder. Schil kruimige of licht kruimige aardappels, snijd in gelijkmatige stukken. Kook in ca. 25 minuten met ruim water en zout gaar. Giet het kookvocht af, druk de aardappels fijn met deze stamper. Voeg er daarna melk, een klontje boter en wat nootmuskaat aan toe voor een smeuïge aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
No waste - jonge groene lente blaadjes
Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe. Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het
Lees meerPower to the pieper
Er zijn honderden soorten aardappelen verkrijgbaar en misschien nog wel meer manieren om ze te bereiden. Aardappels zijn gezond, het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral ontzettend lekker.
Lees meerLinzen of vleesvervangers
Linzen of vleesvervangers? Als je geen vlees (meer) eet en geen dierlijke producten meer wilt eten, moet je de gezonde voedingsstoffen uit vlees zoals eiwitten, vitamines en mineralen vervangen door een plantaardig alternatief. Maar wat kies je dan? Linzen – of andere gedroogde peulvruchten – , of toch maar een vleesvervanger? Vleesvervangers Als je weinig
Lees meer