Mijn nieuwe favoriet in de koelkast is silken tofu of zijden tofu. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit een super leuk product en goed alternatief voor dierlijke eiwitten. We kennen allemaal het stevige blok tofu dat je onder druk zet en makkelijk in blokjes snijd. De Japanse zijden zachte tofu heeft een andere structuur en een neutrale smaak. Daardoor is deze makkelijk te verwerken in verschillende gerechten. Gekoeld kun je het in stukjes snijden of je verwerkt het door het te pureren met de staafmixer. Doordat het naturel van smaak is gaat het goed in zowel hartige als zoete gerechten. Het is een goede plantaardige vervanger voor kaas in salades, denk in plaats van mozzarella, geitenkaas of fetakaas. Al zijn die laatste 2 kazen echt hartiger van smaak. Daar zou ik dan een vervanger voor zoeken in de zin van olijfjes of kappertjes. De silken tofu is een goede vervanger voor ei of yoghurt in dressings voor een romige structuur. Voor een hartige Aziatisch bouillon; leg je de tofu tussen twee plankjes onderdruk en snijd het voorzichtig in blokjes. Verdeel over soepkommen en schenk de kokend hete bouillon erbovenop, lekker met fijngesneden bosui. De zijden tofu koop je bij de Toko en bij de natuurwinkel. Begin voor het gemak eens met de heerlijke zoete gerechten die je er mee kunt maken chocolade mousse, cheese cake of chocolade cake. Je zult verrast zijn door het resultaat.
Stress in de supermarkt; herkenbaar?
Wat eten we vanavond? Stress in de supermarkt; herkenbaar? Voor veel mensen is het dagelijks weer een terugkomend verhaal. Wat zetten we op tafel? Zeker als je kinderen hebt die snel muiten. Of als je een drukke dag hebt gehad en met een vol werk hoofd door de winkel loopt. Een aantal dagen van de
Lees meerVegan Zuivel
Plantaardig eten is hip en zoals ik zeg, het nieuwe gewoon. Het is best makkelijk te doen om minder vis of vlees te eten zeker als het van goede lokale kwaliteit is. Wat ik zelf nog lastig vind is die heerlijke kaas en boter te laten staan. Dus met het boek van Emilie hoop ik
Lees meerRucola pesto
Rucola pesto is een variant op de klassieke basilicumpesto. Je kunt ook een mix van beide maken. Home made; het is zo gemaakt en heerlijk. Je weet wat er in gaat en daardoor smaakt het zoooo lekker en puur. Met een keukenmachine is deze pesto zo gemaakt. Heb je de tijd en wil je het
Lees meer