Mijn nieuwe favoriet in de koelkast is silken tofu of zijden tofu. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit een super leuk product en goed alternatief voor dierlijke eiwitten. We kennen allemaal het stevige blok tofu dat je onder druk zet en makkelijk in blokjes snijd. De Japanse zijden zachte tofu heeft een andere structuur en een neutrale smaak. Daardoor is deze makkelijk te verwerken in verschillende gerechten. Gekoeld kun je het in stukjes snijden of je verwerkt het door het te pureren met de staafmixer. Doordat het naturel van smaak is gaat het goed in zowel hartige als zoete gerechten. Het is een goede plantaardige vervanger voor kaas in salades, denk in plaats van mozzarella, geitenkaas of fetakaas. Al zijn die laatste 2 kazen echt hartiger van smaak. Daar zou ik dan een vervanger voor zoeken in de zin van olijfjes of kappertjes. De silken tofu is een goede vervanger voor ei of yoghurt in dressings voor een romige structuur. Voor een hartige Aziatisch bouillon; leg je de tofu tussen twee plankjes onderdruk en snijd het voorzichtig in blokjes. Verdeel over soepkommen en schenk de kokend hete bouillon erbovenop, lekker met fijngesneden bosui. De zijden tofu koop je bij de Toko en bij de natuurwinkel. Begin voor het gemak eens met de heerlijke zoete gerechten die je er mee kunt maken chocolade mousse, cheese cake of chocolade cake. Je zult verrast zijn door het resultaat.
Krokant gebakken tofu
Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en
Lees meerHeerlijke alcoholvrije cocktails
Voor deze zomer zie ik een nieuwe trend ontpoppen: heerlijke alcoholvrije cocktails. Ze worden steeds vaker geschonken op het terras. Bij jou thuis ook? Waarom ook eigenlijk niet, het is best een gezellig en goed idee. Hieronder ga ik je inspireren om zelf deze zomer heerlijke cocktails zonder alcohol als aperitief te serveren. Je kunt
Lees meerGeroosterde nootjes
Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt. Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze
Lees meer