Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous met specerijendressing

Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous met specerijendressing

Bloemkool is een veelzijdige groente, je kunt hem rauw eten, roerbakken, hij is geschikt om in de oven te roosteren, je kunt hem verwerken in hartige taarten en natuurlijk ook koken. In dit recept wordt de bloemkool heel fijn gehakt. Dat gaat het snelst in een keukenmachine. Doe dat op de pulsestand en houdt het goed in de gaten want de bloemkool moet een bite houden en mag niet papperig worden.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de roosjes met het stukje steel van de bloemkool en hak ze op de pulsestand tot korreltjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Was en snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Pers de citroen uit. Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste teen knoflook, de olie, de rash-el-hanout en peper en zout naar smaak.
  2. Schep de bloemkool met de sjalotten, de tomaat, de komkommer, de helft van de granaatappelpitten, de peterselie en de groene kruiden door elkaar. Schenk de dressing over de salade en garneer met de rest van de granaatappelpitten. Lekker met gehaktspiesjes met kruidige yoghurtsaus.

Gehaktspiesjes met kruidige yoghurtsaus
Maak 500 g biologisch rundergehakt aan met 6 eetlepels panko (Japans broodkruim) of paneermeel, 1 ei, 2 theelepels gemalen komijn en (citroen)peper en zout naar smaak. Vorm van het gehakt 8 worstjes, steek ze aan stokjes en druk ze plat. Rooster de met een beetje olie bestreken spiesjes in ca. 8 minuten bruin en net gaar. Pers 2 teentjes knoflook boven 250 ml volle yoghurt uit en roer er 4 eetlepels fijngesneden koriander en peper en zout naar smaak.

Bloemkoolcouscous met specerijendressing

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer