Zelfgemaakte courgette spaghetti is misschien nog wel minder werk dan naar de winkel toe gaan. Wat heb je nodig: een mooie courgette, een kaasschaaf, een koksmes en een plank. Snijd de onder en bovenkant van de courgette. Schaaf met de kaasschaaf lange plakken. Leg vier plakjes op elkaar en snijd in dunne lange reepjes. Maak er een salade mee of schep door de warme spaghetti met rucolapesto.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Geroosterde gomasio noten
Gomasio is oorspronkelijk een smaakmaker van sesam en zout uit de Japanse keuken. Je kunt dit strooisel makkelijk zelf maken. Of kant en klaar kunt kopen bij een toko. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin tot ze beginnen te geuren. Stamp het sesamzaad fijn in de vijzel met een zeezout. Als je hem zelf maakt weet je zeker dat er geen suiker of glutamaat aan toegevoegd is. Ook wordt gomasio gebruikt als vervanger van zout. Het is een mooie smaakmaker waar weinig zout aan toegevoegd is. Dit is strooisel is ook heerlijk over gestoomde of gewokte groente, salades of gewoon een zacht gekookt eitje. Strooi het op het laatste moment erover heen, kook het niet mee.
Lees meerCarrot cake met sinaasappel en walnoten
Carrot cake met sinaasappel en walnoten wordt al eeuwen gebakken. De zoete wortel kan een deel van de dure suiker vervangen en is gezond en lekker. In Amerika en Engeland is roomkaasglazuur favoriet. U kunt ook kiezen voor slagroom of noten crème. Versier de taart naar eigen idee. Dit keer met chocolade voor Pasen.
Lees meerAjoblanco soep
Dit is een recept uit het boek SMAAK van Walter Marskamp. Een eigentijdse variatie op deze Spaanse klassieker uit Malaga. Een Ajablanco is een koude soep gemaakt van amandelen, oud brood, olie en knoflook, geserveerd met druiven. Walter gebruikt gefermenteerde knoflook en druiven in zijn recept. Lees de boekrecensie over dit boek.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.