Zelfgemaakte courgette spaghetti is misschien nog wel minder werk dan naar de winkel toe gaan. Wat heb je nodig: een mooie courgette, een kaasschaaf, een koksmes en een plank. Snijd de onder en bovenkant van de courgette. Schaaf met de kaasschaaf lange plakken. Leg vier plakjes op elkaar en snijd in dunne lange reepjes. Maak er een salade mee of schep door de warme spaghetti met rucolapesto.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Kangkung met oestersaus
Met enkele kookvriendinnen gingen we Japans koken en kochten daarvoor de ingrediënten in een Aziatische winkel. We dachten Japanse look gekocht te hebben maar het was Kangkung. Gelukkig kun je tegenwoordig alles snel opzoeken met afbeelding en al. Het bleek waterspinazie te zijn of waterwinde, een plant met lange dunne stengels en bladeren die groeit in een vochtige omgeving. Een Chinese variatie heet Ong choy. Even kijken wat ik zoal in huis heb en koken maar.
Lees meerJapanse Dashi met bonito, spinazie en sesam
Dashi is een verfijnde visbouillon gemaakt van gedroogde bonito schilfers en zeewier. Uitstekend om te serveren als tussengerecht in een uitgebreid menu. Dashi wordt in de Japanse keuken ook vaak als basis van gerechten en smaakmaker gebruikt. Er is ook uitstekende dashi in poedervorm verkrijgbaar (‘dashi-no-moto’). Daarmee is deze geraffineerde bouillon nog makkelijker te maken.
Lees meerCouscoussalade met venkel & rozen harissa-citrusdressing
Deze veelzijdige couscoussalade met venkel & rozen harissa-citrusdressing is perfect als smaakvol voorgerecht of lichte lunch. Voeg gegrilde coquilles, gamba’s, of paddenstoelen toe voor extra smaakbeleving. Voor een stevig hoofdgerecht combineer je deze couscoussalade met gegrilde kip, vis of een vegetarisch alternatief van de BBQ of grill. Voor een lichtere maaltijd, zoals lunch of voorgerecht, kun je het recept eenvoudig halveren.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.