Zelfgemaakte courgette spaghetti is misschien nog wel minder werk dan naar de winkel toe gaan. Wat heb je nodig: een mooie courgette, een kaasschaaf, een koksmes en een plank. Snijd de onder en bovenkant van de courgette. Schaaf met de kaasschaaf lange plakken. Leg vier plakjes op elkaar en snijd in dunne lange reepjes. Maak er een salade mee of schep door de warme spaghetti met rucolapesto.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Kurkuma mosselen met kokos, rode peper en verse gember
Kurkuma (geelwortel) is gezond en lekker. Er wordt veel over de kracht ervan geschreven. Maar wat ik ervan weet is dat je er wel heel veel van moet binnen krijgen voor een positief effect op je gezondheid. Kurkuma is een bestanddeel van kerriepoeder en dat dankt er zijn gele kleur aan. Behalve kleur geeft het ook diepte (complexiteit) aan de smaak. In het Aziatische (beetje Thaise) mosselgerechtje dat ik voor deze week heb gemaakt gebruik ik verse kurkumawortel. Je kunt het eventueel vervangen door een beetje kurkumapoeder. De verse kun je in Oosterse winkels/toko’s vinden. Voorgerecht voor 4-6 personen Bereidingstijd ca. 10 minuten
Lees meerRode paprikasoep met een tonijnspiesje
Deze rode paprikasoep met een tonijnspiesje is een heerlijk verwarmend soepje, boordevol vitamine C. Ik rooster de paprika's, zo'n 20 minuten, in open vlam of in de oven zodat ik de velletjes er makkelijk af kan trekken. Roosteren geeft vooral ook een lekkere smaak. Voor een snellere soep kun je ook paprika's in stukjes meebakken met ui en knoflook.
Lees meerWarme stoofpeertjes met espressomascarpone
Stoofpeertjes kun je ruim van te voren klaarmaken. Snijdt de peertjes in partjes zodat ze makkelijk warm stoven met een beetje vocht in het gourmetpannetje. En als je het gemakkelijk wil dan koop je kant en klare rode stoofpeertjes. Je kunt ook het diner afsluiten met een warme stoofpeertjes. Verwarm de peertjes dan in een pan op een laag pitje op het vuur.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.