Patisserie. van Hidde de Brabander
Met de komst van programma’s als ‘The great British bakeoff’ en het Nederlandse ‘Heel Holland bakt!’ lijkt het of heel Nederland aan het bakken geslagen is. De bakboeken rollen als warme broodjes over de toonbank en je kunt geen kooktijdschrift openslaan of er staat wel een bakproductie in. Als fervent bakster en zoetekauw vind ik
Lees meerGeurige verveine in mijn tuin
Weer thuiskomen is eigenlijk net zo leuk als op vakantie gaan. Alles is net als op vakantie weer een beetje nieuw. In de tuin doe ik tal van nieuwe ontdekkingen. Zo is het kleine verveine-plantje – dat ik ooit uit Frankrijk meenam en dat hier enorm moest wennen – in die in die paar weken
Lees meerGezond en lekker in de zorg
Je ligt in je ziekenhuisbed en voelt je rot. Het is etenstijd. Je ruikt het al, want op de gang staat de kar met maaltijden inmiddels al een tijdje walmend klaar. Eigenlijk zou je nu blij moeten worden want eten is toch leuk, een fijne onderbreking van de dag en daar kijk je normaal gesproken
Lees meerNieuwe culinaire bestemming: Texel
Als ik aan Texel denk, dan denk ik aan zon zee, duinen, wandelen en vooral lekker uitwaaien. Sinds 30 juli is daar iets bijgekomen: culinair ontdekken. En daar is het Beach Food Fesitval op het (mini)strand bij Oudeschild de aanleiding van. Dit Beach Food festival had alles wat je van een Food festival verwacht. Lekker
Lees meerEet eens schol
Het nieuwe advies van de gezondheidsraad omtrent het eten van vis is van twee maal per week terug gebracht naar één keer per week (vette) vis eten. Echter wij Nederlanders eten gemiddeld slechts eens in de drie weken vis. Van oudsher is Nederland een vissersnatie, dan is het wel vreemd dat we zo weinig vis
Lees meerDe lekkerste hamburgers bij jou thuis
3 tips hoe jij iedereen verrast met de lekkerste hamburgers 1 koop de beste ingrediënten Er is niets mis mee om gewoon een avond in de week hamburgers te eten. Kies een hamburger gemaakt van goed en niet te vet vlees. Het broodje gebakken door de bakker en vers gesneden groente ertussen. Met een lekkere
Lees meerWaar haalt Abraham de honing?
De stoere imker op de foto wordt niet geprikt, want hij beweegt in slow motion. Hij tikt vriendelijk een op hol geslagen zwerm bijen los van een tak. Het is Kees Bakker, de honingkoning van Blaricum. Hoe word je honingkoning? Door je honing in te sturen naar landelijke en regionale competities en daar bij herhaling
Lees meerMosterd voor de maaltijd
Weet je waar ik ontzettend van kan genieten? Heel scherpe mosterd op een stukje Frans stokbrood. En dat vind ik eigenlijk alleen maar in Parijs lekker. Van te voren is dat nou niet het beeld waar ik naar uitkijk als ik naar Parijs ga, maar op het moment dat ik aan zo’n klein, beetje onhandig
Lees meerMannenvlees!
Sinds Nelleke van Lindonk en ik jaren geleden het Keukenboekje maakten over lekker, bewust en duurzaam koken, is koken voor mij echt meer dan alleen iets lekkers op tafel zetten. Ik kies mijn ingrediënten met zorg en ga als het even kan voor biologisch. Duurzame initiatieven voor natuurlijk en diervriendelijk eten draag ik een warm
Lees meerAltijd ijs
Altijd ijs van Marleen Visser Altijd ijs is voor mij het zomerkookboek voor 2016! Wat een heerlijk boek om in te bladeren en je te verlekkeren aan alle prachtige ijsjes die erin staan. Marleen Visser werkt als model, digital producer en foodfotograaf en is vooral ook dol op lekker eten. Ze woont in Amsterdam, maar is
Lees meerEten met je vingers
Er zijn mensen, voornamelijk Nederlanders, die een mes en vork dekken voor een broodmaaltijd. De boterhammen en broodjes eten ze daar dan mee. In de meeste buitenlanden vinden ze dat een absurde en zeer lachwekkende gewoonte. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een boterham ook weleens met mes en vork eet, al ligt er dan
Lees meerDroog! groente, fruit, vlees en meer
De zomer en het najaar staan bij mij altijd in het teken van het conserveren van voedsel. Met een moestuin en een boomgaard heb je meestal teveel om in een keer op te eten. Jam en compote maken van overtollig fruit is de meest voor de hand liggende methode en invriezen ook. Maar onlangs kreeg
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer