Eet eens schol
Het nieuwe advies van de gezondheidsraad omtrent het eten van vis is van twee maal per week terug gebracht naar één keer per week (vette) vis eten. Echter wij Nederlanders eten gemiddeld slechts eens in de drie weken vis. Van oudsher is Nederland een vissersnatie, dan is het wel vreemd dat we zo weinig vis
Lees meerDe lekkerste hamburgers bij jou thuis
3 tips hoe jij iedereen verrast met de lekkerste hamburgers 1 koop de beste ingrediënten Er is niets mis mee om gewoon een avond in de week hamburgers te eten. Kies een hamburger gemaakt van goed en niet te vet vlees. Het broodje gebakken door de bakker en vers gesneden groente ertussen. Met een lekkere
Lees meerWaar haalt Abraham de honing?
De stoere imker op de foto wordt niet geprikt, want hij beweegt in slow motion. Hij tikt vriendelijk een op hol geslagen zwerm bijen los van een tak. Het is Kees Bakker, de honingkoning van Blaricum. Hoe word je honingkoning? Door je honing in te sturen naar landelijke en regionale competities en daar bij herhaling
Lees meerMosterd voor de maaltijd
Weet je waar ik ontzettend van kan genieten? Heel scherpe mosterd op een stukje Frans stokbrood. En dat vind ik eigenlijk alleen maar in Parijs lekker. Van te voren is dat nou niet het beeld waar ik naar uitkijk als ik naar Parijs ga, maar op het moment dat ik aan zo’n klein, beetje onhandig
Lees meerMannenvlees!
Sinds Nelleke van Lindonk en ik jaren geleden het Keukenboekje maakten over lekker, bewust en duurzaam koken, is koken voor mij echt meer dan alleen iets lekkers op tafel zetten. Ik kies mijn ingrediënten met zorg en ga als het even kan voor biologisch. Duurzame initiatieven voor natuurlijk en diervriendelijk eten draag ik een warm
Lees meerAltijd ijs
Altijd ijs van Marleen Visser Altijd ijs is voor mij het zomerkookboek voor 2016! Wat een heerlijk boek om in te bladeren en je te verlekkeren aan alle prachtige ijsjes die erin staan. Marleen Visser werkt als model, digital producer en foodfotograaf en is vooral ook dol op lekker eten. Ze woont in Amsterdam, maar is
Lees meerEten met je vingers
Er zijn mensen, voornamelijk Nederlanders, die een mes en vork dekken voor een broodmaaltijd. De boterhammen en broodjes eten ze daar dan mee. In de meeste buitenlanden vinden ze dat een absurde en zeer lachwekkende gewoonte. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een boterham ook weleens met mes en vork eet, al ligt er dan
Lees meerDroog! groente, fruit, vlees en meer
De zomer en het najaar staan bij mij altijd in het teken van het conserveren van voedsel. Met een moestuin en een boomgaard heb je meestal teveel om in een keer op te eten. Jam en compote maken van overtollig fruit is de meest voor de hand liggende methode en invriezen ook. Maar onlangs kreeg
Lees meerVergroen(t)ing van ons eten
Wie had het ooit kunnen denken: het Voedingscentrum als trendinitiator. Ondanks alle kritiek die het Voedingscentrum over zich heen heeft gehad, heeft het groenten écht op de kaart weten te zetten. Voor het eerst is groente daadwerkelijk een trending topic. Er is geen foodbedrijf dat niet probeert om een graantje mee te pikken en een
Lees meerHollandse nieuwe
De Hollandse Nieuwe is er weer. Heb jij hem al geproefd? Ook dit jaar weer een feest om te eten. De eerste eet ik altijd zo om goed te kunnen proeven. En daarna heerlijk met wat augurk en zelf gesneden uitjes. Dat maakt echt het verschil. En zeg nou zelf hoeveel werk ik het om
Lees meerLekker eten met smaak
Over smaak valt niet te twisten maar hoe zit het nu eigenlijk met smaak. Het houdt mij in ieder geval al jarenlang bezig. Natuurlijk omdat lekker eten en smaak alles te maken heeft met mijn beroep als culinair publicist maar ook omdat ik lekker eten een uitermate prettige bezigheid vind. Smaakontwikkeling begint al in de
Lees meerGroente spiraalsnijder
Hiermee maken je kinderen heerlijke salades van komkommer, wortel, courgette en rettich. Door zelf te koken en met eten bezig te zijn gaan ze het leuk vinden, begrijpen en proeven. Een te leuk en handig keukenapparaat om cadeau te geven of te krijgen. Klik hier voor een heerlijk snel recept.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer