Blog

Van Food court naar Food hall

Na een super Thanksgiving in New York heb ik heerlijk nog een ochtend om op foodontdekking te gaan en te lunchen bij een restaurant dat al 2,5 jaar op mijn verlanglijstje staat. Toen ik lang lang geleden voor het eerst in Amerika een Mall bezocht, was het fenomeen food court nieuw voor me. Tafels en

Blog

Van Food court naar Food hall

Na een super Thanksgiving in New York heb ik heerlijk nog een ochtend om op foodontdekking te gaan en te lunchen bij een restaurant dat al 2,5 jaar op mijn verlanglijstje staat. Toen ik lang lang geleden voor het eerst in Amerika een Mall bezocht, was het fenomeen food court nieuw voor me. Tafels en

Van Food court naar Food hall

Na een super Thanksgiving in New York heb ik heerlijk nog een ochtend om op foodontdekking te gaan en te lunchen bij een restaurant dat al 2,5 jaar op mijn verlanglijstje staat.

Toen ik lang lang geleden voor het eerst in Amerika een Mall bezocht, was het fenomeen food court nieuw voor me. Tafels en stoelen in het midden en rondom allerlei eetstands met voor elk wat wils. In de Mall zijn de food courts nog steeds hetzelfde; burgers, wraps, chinees, taco’s en ander fast food. De Food halls zijn qua opstelling eigenlijk niet echt anders: iedereen haalt wat hij lekker vindt en gezamenlijk wordt er gegeten. Het grote verschil is het aanbod van vaak verrassende specialiteiten.

De laatste drie aanwinsten in New York zijn de Pennsy, boven op Penn Station, de Great Northern Food Hall in Central Station en de Canal Street Market op de grens van Soho en Chinatown. Alle drie niet ontzettend groot, maar hip en modern. In de Great Northern Food Hall kun je genieten van ontbijt ‘build-your-own parfaits from house made granolas’ tot Nordic-inspired cocktails. Er is een super Nordic restaurant, Agern, en een kleine stand met Nordic Design. In de Pennsy kun je genieten van de Coconut Lobster Bisque bij de Lobster Press tot een super sandwich van Pad LaFrieda slagers. The Canal Market is iets groter met 11 foodstands variërend van Koreaans eten tot de Jack Rudy Cocktail Co, waar ze alles weten over cocktails. Een spannend assortiment van zowel kits om cocktails te maken als potjes met olijven in Vermouth of kersen in Bourbon.

Subway 3 brengt me vervolgens in 35 minuten naar 125th Street in Harlem om te lunchen bij Red Rooster van Marcus Samuelsson. Een top chef, die ik erg bewonder. Meteen bij binnenkomst, weet ik dat het goed is, wat een enorme sfeer hangt hier en dat tijdens de lunch. Voorin een grote ronde bar en daarachter het restaurant. Mijn keus is een half uur wachten of aan de bar lunchen. Ik kies voor de bar, waar de heerlijke jazz muziek ook hoorbaar is. Een leuke kleine kaart, maar de keus is niet moeilijk voor me, ik ga natuurlijk voor de sandwich of the day; een turkey sandwich met gebakken stuffing. Een klein broodje erbij en wat sla. Als ik Red Rooster verlaat is ook de bar afgeladen vol. Ben je in New York, neem Subway 2 of 3 naar 125th street

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *