Avocado krullen maak je eenvoudig met en kaasschaaf. Je schilt de avocado helemaal of voor de helft. De pit blijft zitten en je schaaft er eenvoudig en snel krullen vanaf. Handig voor in een wrap of voor over een salade.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Couscoussalade met venkel & rozen harissa-citrusdressing
Deze veelzijdige couscoussalade met venkel & rozen harissa-citrusdressing is perfect als smaakvol voorgerecht of lichte lunch. Voeg gegrilde coquilles, gamba’s, of paddenstoelen toe voor extra smaakbeleving. Voor een stevig hoofdgerecht combineer je deze couscoussalade met gegrilde kip, vis of een vegetarisch alternatief van de BBQ of grill. Voor een lichtere maaltijd, zoals lunch of voorgerecht, kun je het recept eenvoudig halveren.
Lees meerGebakken paprika met ei en bieslook
Tip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.
Lees meerGastauteur Emilie van der Woerd: Kruidige portobello met ham en ei
Dit recept van kruidige portobello’s met ham en ei is spontaan ontstaan. Toen de coronacrisis uitbrak, opende een paddenstoelengroothandel hier in de buurt zijn deuren ook voor gewone consumenten. Dat liet ik me geen twee keer zeggen… Ik ging meteen op pad en kwam thuis met een enorme zak verschillende paddenstoelen. Met deze grote, wat wild uitgevallen portobello‘s maakte ik dit heerlijke gerechtje, dat het goed doet bij een uitgebreide zondagsbrunch. Je kunt deze gevulde portobello’s ook serveren als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Eet je liever vegetarisch, dan kun je de ham vervangen door plakken jong belegen kaas, brie of rondjes verse geitenkaas. Ik kook graag uit de losse hand en knip wat kruiden uit de tuin. Hier heb ik verse rozemarijn, tijm en bieslook gebruikt, maar je kunt ook verse peterselie, dragon of venkel gebruiken. Ik heb deze portobello’s natuurlijk in de oven gegaard op mijn CedarWood Oven Plank. Het cederhout geeft de paddenstoelen een extra geurig aroma. Maar je kunt de portobello’s ook elk in een laag ovenschaaltje zetten. De portobello’s op de foto moeten nog de oven in, maar het geheel blijft er net zo mooi uitzien. Geschreven door gastauteur: Emilie van der Woerd. Bezoek
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
