Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Met dit basisrecept voor groentebouillon kun je alle kanten op én meteen alle groenterestjes uit je koelkast verwerken. Een rimpelige wortel of een stuk bloemkool dat zijn knapperigheid verloren heeft, verflenste kruiden, een handje spruitjes of een stuk witte kool dat eigenlijk al te lang in de groentelade heeft gelegen? Ze kunnen allemaal gebruikt worden! Knolselderij, ui en prei geven de bouillon een heerlijke kruidige smaak waardoor je weinig zout gebruikt. Met de groentebouillon gemaakt van de ingrediënten in dit recept maak je een geurige bouillon die je overal voor kunt gebruiken. Je kunt hem zo drinken als gezond tussendoortje of hem gebruiken om een gevulde groentesoep van te maken. Maar ook als met een handje groenten als plakjes bospeen, peultjes, wat champignons en/of ringetjes bosui of als basis voor een saus is deze bouillon heel geschikt. Voor ± 2½ liter Voorbereidingstijd: ± 15 minuten Bereidingstijd: ± 1 uur en 10 minuten
Lees meerZelf kokosmakronen maken is zo gepiept. Altijd handig om een restje eiwit of gemalen kokos te verwerken. En met een kleine ijstang kun je makkelijk en snel mooie gelijkmatige bolletjes krijgen.
Lees meerDit verrassende recept staat in het kookboek Power to the pieper. Aardappels zijn weer hip en hot en mogen gewoon weer op de menukaart. Deze taart kun je ook heel goed met zoete aardappel maken. Probeer het zelf en je zult verbaasd zijn dat ook aardappel heerlijk is in taart. En je je kunt de taart in plaats van met cacaopoeder ook bestrooien met fijngemalen amandel-, hazelnotenmeel of kokosmeel als je geen geraffineerde suiker wilt toevoegen aan je taart.
Lees meerDeze prachtige brownies zijn het bewijs dat snoepen ook best gezond kan zijn. De bloem en suiker uit het originele recept heb ik vervangen door zwarte bonen uit blik en dadels, waardoor zo’n lekker stukje brownie opeens minder suiker bevat, min of meer glutenvrij is en een bron van vezels wordt. Je kunt er ook bruine bonen of linzen voor gebruiken. Niemand zal vermoeden dat je er peulvruchten in verwerkt hebt. Echt… je likt je vingers erbij af, zo lekker!
Lees meerDoor het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Dit gerecht is ideaal voor kinderen om in het weekend, op de woensdagmiddag of tijdens de vakantiedagen te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een een beetje een priegel karweitje.
Lees meerDeze zelfgemaakte mini kerststolletjes met lekker veel gedroogd fruit, noten en amandelspijs kun je goed van tevoren maken. Vries de afgekoelde broodjes zonder poedersuiker, verpakt in een diepvrieszak, in en je hebt tijdens de kerst in een handomdraai heerlijke ontbijt- of brunchbroodjes op tafel staan. Voor 12 stolletjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 12-15 minuten oventijd
Lees meerIk ben dol op cinnamon rolls! De geur alleen al doet mij watertanden. Ik zou elke dag willen beginnen met zo’n verrukkelijk broodje met een sticky vulling van bruine suiker, rozijnen, boter en kaneelpoeder, rijkelijk overgoten met vanilleglazuur. Ik maak ze dus graag als ik logees heb en we met z’n allen lekker lang samen aan de ontbijttafel zitten. Voor 12 broodjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 15-17 minuten oventijd
Lees meerHeb je al eens shortbread met gmaakt? Shortbread is een kruimelig, Schots biscuit en heeft een lekkere botersmaak. Je kan het deeg dun uitrollen of in een vorm uitdrukken. Met een mes verdeel je het dan in punten of stukjes zodat je de koek na het bakken makkelijk in stukken kunt breken. In dit recept gebruik ik ras el hanout voor zoete gerechten die ik kreeg van culivriendin Nadia Zerouali. Ras el hanout betekent letterlijk 'het hoofd van de winkel' en geen enkele rash el hanout is hetzelfde. In deze zoete versie zit onder andere komijn, kardemom, kaneel, anijs, venkel en gember. Geen ras el hanout in huis, neem dan anijs, venkel of kardamomzaadjes. Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 40 minuten Voor 24 stukjes
Lees meer