Tag: mango

Ontbijt - 18 september 2024

Cottage Cheese Bowl

De Poké Bowl is al lange tijd populair, het is lekker en zo'n bowl ziet er smakelijk uit. Deze ontbijt 'poke bowl' met Cottage Cheese is wat onbekender, maar ook hiervoor geldt, dat het niet alleen fijn is om naar te kijken, maar ook nog gezond. Cottage Cheese of Hüttenkäse wordt gemaakt van koemelk. Het is eiwitrijk, vetarm en heeft een korrelige structuur. In Amerika wordt het soms ook popcorn kaas genoemd omdat de korrelige substantie wel een beetje op popcorn lijkt. Natuurlijk kun je het ook als lunchgerecht serveren.

Lees meer
Smoothies - 23 juni 2016

Frisse tofu-fruitsmoothies

Deze tofusmoothies zijn een heerlijk gezond ontbijtalternatief. Ieder receptje is een royale eenpersoonsportie. Serveer je ze in het weekend: maak dan alle drie de smoothies en serveer ze in kleine glaasjes. Kun je heerlijk proeven.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
6 juni 2016

Frozen Yoghurt

Soms nemen zelfbedachte recepten een loopje met je. Zo was ik een tijdje geleden bezig met een recept voor gezond yoghurtijs. Dat was zo lekker en zo simpel, dat ik het steeds opnieuw maakte. Met telkens een nieuwe variatie en ook telkens iets verfijnder. En misschien ook iets minder gezond… maar wel om je vingers bij af te likken. Je hebt het zo gemaakt. Tenminste als je er aan denkt een paar uur van te voren het fruit in te vriezen. Plakjes banaan – die net als in suikervrij gebak – zorgen voor een lekker zoete smaak en een mooi romige structuur en vers rood fruit. Of blokjes verse mango of ananas. Misschien kun je ook wel blokjes peer of appel gebruiken. Het is gewoon een echt basisrecept voor Frozen Yoghurt, waar je zelf naar hartenlust op kunt variëren. Als je net zo verslingerd raakt aan dit ‘gezonde’ ijsje als ik, is het misschien verstandig dat je zorgt voor een ruime hoeveelheid ingevroren blokjes fruit in de diepvries. Dat kan trouwens ook kant-en-klaar bevroren fruit zijn. Dan hoef je je nooit meer druk te maken over een toetje of zomaar een ijsje tussendoor. Je mikt gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine, laat die even draaien en klaar is kees! Nog even een paar tips: Neem voor lekker romig ijs altijd Griekse yoghurt met een vetgehalte van 10%. Wrijf als je niet van pitjes houdt frambozen en bramen eerst door een zeef en vries de pulp in een diepvriesdoos in. En… voeg voor een feestelijk accent een flinke lepel bijpassende likeur toe. Of maak het ijs wat frisser en voeg een eetlepel citroensap toe of wat verse munt. Kortom, maak er zelf een lekker ijsje van!

Lees meer
Vis - 27 mei 2016

Grote garnalen met mango

Ik ben dol op ‘fish taco’s, zoals de Amerikanen ze noemen. Een warme wrap gevuld met een visgerecht. De variatie van serveren is zo verschillend, dat ik elke keer weer nieuwsgierig ben hoe mijn bestelling op tafel gebracht wordt. De ene keer krijg je twee kleine wraps met een zeer simpel, maar heerlijke stukje vis en wat saus, een andere keer krijg je een grote overvolle wrap met vis en groente. Als je in Amerika bent, bestel het en laat je verrassen. Tja, en toen had ik geen wraps in huis, maar wel quinoa en heb ik de wrap vervangen voor rode quinoa. Een perfect alternatief, dus de keus is aan jou of met quinoa of op een wrap. Bewaar in ieder geval wat van de quinoa om morgen door de andijviesla te mengen.

Lees meer