Recepten

23 december 2016

Warme stoofpeertjes met espressomascarpone

Stoofpeertjes kun je ruim van te voren klaarmaken. Snijdt de peertjes in partjes zodat ze makkelijk warm stoven met een beetje vocht in het gourmetpannetje. En als je het gemakkelijk wil dan koop je kant en klare rode stoofpeertjes. Je kunt ook het diner afsluiten met een warme stoofpeertjes. Verwarm de peertjes dan in een pan op een laag pitje op het vuur.

Lees meer
Hoofdgerecht – 23 december 2016

Peterselie hummus met kikkererwten

Hummus, humus, humous, hoummous of hoemoes…. hoe je het ook schrijft het is een heerlijke dip uit het midden-oosten. Een favoriet bij mensen die plantaardig eten. En ook tijdens het gourmetten fijn voor op een stukje stokbrood of gewoon bij een stukje gebakken vis of vlees.

Lees meer
23 december 2016

Salsa verde met kappertjes en sinaasappel

De lekkerste salsa verde maak je met ansjovis uit het zout. Deze koop je bij een delicatesse winkel, ze zitten in grote blikken met zout. Laat de ansjovis in koud water 20 minuten weken. Spoel onder de koude kraan het zout ervan af. Trek voorzichtig de filets van de graat. Spoel de visjes af en verwijder kleine rug en buikvinnen. Ook zonder ansjovis kun je de kruidensaus maken. Voeg extra dragon of kervel toe voor een verrassende smaak.

Lees meer
Brunch – 23 december 2016

Gebakken paprika met ei en bieslook

Tip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.

Lees meer
Broodmaaltijd – 21 december 2016

Mini kerststolletjes

Deze zelfgemaakte mini kerststolletjes met lekker veel gedroogd fruit, noten en amandelspijs kun je goed van tevoren maken. Vries de afgekoelde broodjes zonder poedersuiker, verpakt in een diepvrieszak, in en je hebt tijdens de kerst in een handomdraai heerlijke ontbijt- of brunchbroodjes op tafel staan. Voor 12 stolletjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 12-15 minuten oventijd

Lees meer
Broodmaaltijd – 21 december 2016

Kaneelbroodjes (cinnamon rolls)

Ik ben dol op cinnamon rolls! De geur alleen al doet mij watertanden. Ik zou elke dag willen beginnen met zo’n verrukkelijk broodje met een sticky vulling van bruine suiker, rozijnen, boter en kaneelpoeder, rijkelijk overgoten met vanilleglazuur. Ik maak ze dus graag als ik logees heb en we met z’n allen lekker lang samen aan de ontbijttafel zitten. Voor 12 broodjes Bereidingstijd: ca. 45 minuten, ± 2 uur rijzen en ca. 15-17 minuten oventijd

Lees meer
Dessert – 19 december 2016

Chocolade kersttaart met blauwe bessen

Elk jaar in augustus – als ieder ander van zon en warmte geniet – begin ik met de voorbereidingen voor kerst. Ik duik in kookboeken, kerstmagazines van de jaren ervoor en googel wat op het wereldwijde web. En ik houd vooral ook mijn ogen en oren wijd open. Al doende borrelen er dan bij mij allerlei feestelijke ideeën boven, die ik omzet in originele en toch heel maakbare recepten. Recepten voor hobbykoks, die zich met kerst het liefst de hele dag in de keuken opsluiten en genieten van het koken. En ook recepten die je in een handomdraai op tafel zet en er toch echt mee scoort. Wij smullen vaak de hele nazomer door van het ene kerstgerecht na het andere, je moet toch zeker weten dat alles tot in de puntjes goed is. Het gevolg is wel, dat als kerst dan nadert, ik niet zo’n zin meer heb ik het maken van kerstdiners. Dit jaar laat ik het kerstdiner helemaal over aan mijn dochters, die zijn al druk bezig met het bedenken wat ze gaan maken. Ik neem wel deze geweldige taart mee. Dat is voor mij één van de kersttoppers van dit jaar.

Lees meer
Dessert – 14 december 2016

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Een lekker winters toetje. Helemaal voor te bereiden. Nu met gekocht kaneelijs, maar volgende week zet ik een recept voor zelf kaneelijs maken op de site.

Lees meer
Vegetarisch – 14 december 2016

Paddenstoelen met tijm, gebakken aardappelen en bimi

Voor vegetariërs een heerlijk en makkelijk gerecht met paddenstoelen. Ik koop ze op woensdag op de Biologische markt in Den Haag, wat een keuze op dit moment.

Lees meer
Hoofdgerecht – 14 december 2016

Kiprollade met sinaasappel, Pommes duchesse en haricotsverts

Een van mijn zussen woont al meer dan 25 jaar in het buitenland, maar met Kerstmis staat er vaak een rollade op tafel, met ananas. Zoals zij dat in Nederland heeft geleerd. Kies een rollade naar uw smaak en formaat en overleg met uw slager over de bereidingstijd, dat is afhankelijk van de dikte en het soort vlees. De slager kan de rollade ook vullen.  Een kerntemperatuurmeter is handig om de gaarheid te meten.

Lees meer
Hoofdgerecht – 14 december 2016

Eendenborst met portjus, aardappel-knolselderijpuree en spruitjes

Een kerstklassieker. Het gewicht van vrouwelijke eendenborst (Canettes) of mannelijke – (Magret de Canard) verschilt nogal. Van een grote eendenborst kun je met 2 personen eten. Maar het ligt uiteraard aan het gezelschap en hoe uitgebreid het diner is.

Lees meer
Vis – 14 december 2016

Mousse van gerookte forel met avocado en garnalen

Een feestelijk en licht hapje

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer