Met deze snelle raapstelensoep heb je echt in no time een lekker en gezond soepje klaar. Bovendien kun je met dit supersimpele recept ook nog eens lekker variëren. Strooi er wat geroosterde gehakte hazelnoten en verkruimelde feta over, dan zet je met vijf ingrediënten een feestelijk voorafje op tafel. Heb je zevenblad of brandnetels in je tuin dan kun je die prima verwerken in deze soep. Maar ook van spinazie of sla kun je deze soep maken. Zo heb je elke keer weer een ander smaakvol en vezelrijk lunchgerecht of voorgerechtje klaar.
Lunch of voorgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Bereidingswijze
- Was de raapstelen en laat ze uitlekken. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de raapstelen toe en kook de soep 5 minuten.
- Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep. Roer de mosterd door de soep en breng op smaak met veergemalen peper en eventueel wat zeezout.
Variatietips
• Vervang de raapstelen door spinazie of pluk zevenblad of jonge brandneteltoppen.
• Met klein gesneden aardappel, bloemkool, broccoli of wortel in plaats van de raapstelen kun je telkens weer een andere soep maken.
• Een scheutje room maakt er een vollere soep van. Of roer kleine stukjes verse geitenkaas, gorgonzola of roquefort door de soep.
• In plaats van de mosterd kun je de soep ook op smaak brengen met (daslook)pesto, een snufje gemalen koriander en komijn, tomatenpuree of harissa.