Toetje

Shiso sorbet

Toetje

Shiso sorbet

Toetje

Shiso sorbet

Deze verfrissende Shiso Sorbet is een klein, maar fijn dessert. Je proeft echt de unieke smaak. Niet alleen perfect in de zomer, maar ook na een stevige maaltijd is het lekker iets verfrissends te eten. En mocht je nu geen shiso (perilla) blaadjes in de (Japanse) Toko kunnen krijgen, bewaar het recept dan voor de zomer. Je kunt zaden voor deze plant kopen en op je balkon of in de tuin je eigen shiso blaadjes kweken. Hoe uniek is dat.

Heb je een ijsmachine, vergeet dan niet de ijsbak op tijd in de diepvries te zetten.

Bereidingswijze

  1. Knip de gelatineblaadjes in reepjes en doe samen met een halve liter water, de witte wijn en de suiker in een pan. Breng op middel vuur, zo af en toe roerend, aan kook. De gelatine moet volledig oplossen.
  2. Voeg nu de shisoblaadjes toe en zorg dat ze onder het vocht staan. Zet het vuur laag en laat ze zachtjes 5 minuten tegen de kook aan sudderen. Niet laten koken.
    shiso blaadjes
  3. Zet een zeef in een grote schaal en giet het mengsel door de zeef. Knijp al het vocht uit de shisoblaadjes, gooi de blaadjes weg en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het vocht dan minstens 2 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
  4. Giet het gekoelde vocht in de ijsmachine en laat ca. 20 -25 minuten draaien. Doe de shiso sorbet in een goed afsluitbare bak en zet nog minstens 2 uur in de diepvries.
  5. Serveer de sorbet op een klein bordje op een blaadje shiso.

Shiso sorbet

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer