Drank

Limoncello on the Rocks

Drank

Limoncello on the Rocks

Mijn nieuwe favoriete cocktail dronk ik onlangs in een Italiaans restaurant bij Antwerpen. Heerlijk. Fris, koud en dorstlessend. Limoncello is een citroenlikeur van Italiaanse oorsprong. Het wordt vaak geserveerd in een klein likeurglaasje na de maaltijd  omdat het goed zou zijn voor de spijsvertering. Als cocktail is het de laatste jaren een hit in Italië. Alle ingrediënten en ook het glas moeten koud zijn. Limoncello ligt zelfs vaak in het vriesvak. Ik dronk de cocktail met een takje basilicum, maar vaker nog wordt hij met een takje munt geserveerd.

Bereidingswijze

  1. Vul een groot wijnglas met 3-5 ijsklontjes. Schenk er ca. 50 ml koude limoncello bij, 1 dl prosecco en een scheut tonic of bruiswater.
  2. Garneer met een takje munt of basilicum en een schijfje limoen. Serveer met een rietje. Een drankje moet natuurlijk altijd naar eigen smaak zijn. Als het erg warm weer is laat ik de prosecco weg en schenk er meer tonic bij.

Een restaurantje bij mij in de buurt maakt verraderlijk lekkere Scroppino’s als dessert of als drankje: Laat hiervoor ca. 100 ml citroensorbetijs een beetje zacht worden en klop schuimig. Doe in een glas met 15 ml (1 eetlepel) ijskoude wodka en 15 ml limoncello. Vul aan met ca. 50 ml prosecco of bruiswater en serveer direct.

Limoncello on the Rocks

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer