lunchgerecht

Salade van bimi, cannellinibonen en burrata

lunchgerecht

Salade van bimi, cannellinibonen en burrata

Van gerechten die je aan tafel deelt, ben ik een fan omdat het onmiddellijk sfeer brengt. Je begint meteen, zeker als niet iedereen elkaar goed kent, te overleggen wie er zal opscheppen. Zo ook bij deze salade. Het is altijd een succes voor degene die als eerste de lepel in de burrata zet en je de mozzarellaroom eruit ziet lopen. De laatste keer dat ik deze lauwwarme salade heb klaargemaakt gaf ik er gegrilde kip en nog een tomaten pruimensalade bij. Een feestmaaltje dat eindigde met de echte ‘keylime pie’. Dat recept volgt zeker nog een keer.

Bereidingswijze

  1. Spreid de afgespoelde bonen op keukenpapier uit en dep ze goed droog. Verwijder het onderste deel van de stronkjes van de bimi en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de stronkjes in de lengte doormidden. Meng de bimi in een kom met 4 eetlepels olijfolie.
  2. Verhit een grote koekenpan 4 tot 5 minuten tot hij goed heet is. Doe de helft van de bimi in de pan en verdeel over de bodem in een laag. Bak de bimi 2 tot 3 minuten per kant licht knapperig. Doe ze in een grote kom en bak nu de rest van de bimi knapperig en schep ook deze in de kom. Meng er een theelepel zeezout door.
  3. Wrijf de koekenpan voorzichtig schoon met keukenpapier en verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan. Voeg de helft van de goed drooggedepte bonen toe en zorg dat ze, net als de bimi, in een laag in de pan liggen. Bak, zonder roeren ca. anderhalve minuut tot de buitenkant van de schil wat bruin begint te worden en de bonen een beetje knapperig zijn. Voeg de rode peper en de knoflook toe. Roer alles door en bak nog een halve minuut. Doe de bonen bij het bimi mengsel en bak vervolgens de rest van de bonen in 2,5 eetlepels olie op dezelfde manier.
  4. Meng nu het groentemengsel voorzichtig met de peterselie en nog een theelepel zeezout.
  5. Leg de hele bol burrata in het midden van een grote schaal en schep de groente eromheen. Bestrooi met pecorino en wat zwarte peper. Druppel er nog wat olijfolie over en leg de citroenparten eromheen.
  6. Een pittige witte Italiaanse wijn smaakt er perfect bij.

Salade van bimi, cannellinibonen en burrata

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer