Rode linzensoep met kokosyoghurt

Door Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

december 16, 2015

Probeer deze verrukkelijke rode linzensoep eens uit. De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het Internationale jaar van de boon om peulvruchten als gezond, voedzaam en duurzaam levensmiddel eens extra op de kaart te zetten. Peulvruchten zijn een prima alternatief voor vlees, ook qua eiwit, B-vitamines en ijzer.

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Aantal personen: 4

Ingredi├źnten

3 el neutrale olie

1 grote ui, gesnipperd

2 tenen knoflook

1 el verse gember, geraspt

1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt

1 volle eetlepel madras kerriepoeder

250 g rode linzen

500 g rijpe tomaten, in stukjes of 1 blikje tomatenstukjes met sap (400 g)

500 el broccoli, in mooie roosjes

1 bakje kokosyoghurt (125 ml) of Griekse yoghurt

2 el (zwart) sesamzaad

2-3 el verse koriander

Bereidingswijze

1Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper tot het lekker gaat ruiken. Roer de kerriepoeder erdoor en bak nog 30 seconden. Schep dan de rode linzen erdoor en de tomaten. Bak alles nog 2-3 minuten.

2Schenk 1┬╝ liter water bij de linzen en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken tot de linzen zo gaar zijn dat ze al roerend uit elkaar vallen. Pureer voor een heel gladde soep alles eventueel nog met een staafmixer. Breng de soep op smaak met 2-3 theelepels zout en wat versgemalen zwarte peper.

3Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water, zodat ze mooi groen blijven, en laat ze goed uitlekken. Serveer de linzensoep in diepe borden f wijde kommen en schep in het midden een flinke lepel kokosyoghurt. Bestrooi met wat sesamzaad en garneer met verse koriander. Lekker met naanbrood.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.