Ook al zit het weer niet altijd mee, het is toch echt al bijna lente. En ook Pasen komt al in zicht. Tijd
voor lichte en luchtige ontbijtjes. Met kant-en-klare pappadums zet je in no time een origineel
ontbijtgerechtje op tafel. Deze pappadums met eiersalade en zalm doen het vast goed bij het
paasontbijt.
Bereidingswijze
- Leg de eieren met een schuimspaan in een wijde pan met ruim kokend water en kook ze 8 minuten tot het eigeel net gestold is.
- Schep de eieren met de schuimspaan in een vergiet en laat ze onder koud stromend water schrikken. Laat de eieren afkoelen.
- Was intussen de tomaten, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes met vocht en laat de partjes tomaat op een laag keukenpapier goed uitlekken. Snijd daarna de helft van de tomaatreepjes in kleine blokjes.
- Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Houd de kleine blaadjes apart als garnering. Hak de rest van het basilicum fijn. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes.
- Verwarm de boter in een steelpan en schep het kerriepoeder en uiringetjes erdoor. Smoor de uiringetjes 1 minuut en laat ze afkoelen. Pel de eieren, hak ze in grove stukjes.
- Meng in een kom de fijngehakte eieren met mayonaise, het kerrie-uimengsel, de tomaatblokjes en het fijngehakte basilicum. Breng de eiersalade op smaak met zout en versgemalen peper.
- Vlak voor het serveren: Bestrijk de pappadums royaal met eiersalade en verdeel rucola of veldsla erover. Snijd de gerookte zalmplakken in brede repen. Verdeel de zalmrepen met tomaatreepjes over de paastortilla’s.