Ik ben fan van Ottolenghi, zijn boeken inspireren mij enorm. Al zijn de ellelange ingrediëntlijsten vaak de reden dat ik het gerecht niet precies zo maak als in het boek staat. Zo is dit gerecht een uitgeklede versie van zijn gebraden kip met clementines. Door gebruik te maken van kippendijen, de ingrediënten wat te reduceren en de marineertijd te skippen is het een wat toegankelijker gerecht geworden. Een heel fijn gerecht voor als je gasten krijgt want net als met stoofpotjes je hebt er tijdens het bereiden bijna geen omkijken naar.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Halveer de kippendijen in de lengte en leg ze met de uien, de venkel en de mandarijnplakken in de braadslede.
- Roer de rest van de ingrediënten, op de dille na, door elkaar en schenk het in de braadslede over de kip en de groenten. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en meng met de hand goed door elkaar.
- Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kip en de groenten in 20-25 minuten gaar braden. Schep tussentijds tweemaal om. Doe de inhoud over op een schaal en bestrooi met toefjes dille. Lekker met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.