Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Zo’n hele kabeljauwhaas uit de oven is super makkelijk en snel te maken. Als er iemand komt eten kun je de vis alvast helemaal klaarzetten zodat de schaal later alleen nog de oven in hoeft. Ik heb de vis gekruid met ras el hanout van Nadia en Merijns Souq, dat is zo’n lekker specerijenmengsel. Maar dat is wel het enige Marokkaanse aan dit recept want ik heb er ook gerookt spek opgelegd. Dat geeft een subtiel rooksmaakje aan de kabeljauw en gaat heel goed met de ras el hanout. Er is overigens halal kalkoenspek verkrijgbaar, maar persoonlijk vind ik dat iets minder. Het is lekker om partjes sinaasappel, citroen of limoen op tafel te zetten om er over uit te knijpen. Wat koriander en/of dille erbij om er naar believen over te strooien is ook een fijn idee.
Lees meerEen simpel verrassend en feestelijk recept. Hier onder alle voorbereidingen. Daarna zit het zo in elkaar. Je kunt het goed voorbereiden en in bakjes klaar zetten om op het laatste moment over de zalmfilet te verdelen. De voorbereidingen zijn als volgt; Pof de tomaatjes 20 minuten op 175 graden. Rooster de paprika roosteren op 250 graden (doe er gelijk een paar meer) maak schoon en snijd in repen. Maal het brood met peterselie, knoflook en olijfolie fijn in de keukenmachine of staafmixer met hakmolentje.
Lees meer4 2 grote courgettes 500 g kastanjechampignons 200 g shiitakes 3 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 citroen 1 el verse tijmblaadjes 1-2 el verse oregano, fijngehakt 4 tomaten 150 g pittig belegen kaas braadslede Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en hol de
Lees meerIk ben fan van Ottolenghi, zijn boeken inspireren mij enorm. Al zijn de ellelange ingrediëntlijsten vaak de reden dat ik het gerecht niet precies zo maak als in het boek staat. Zo is dit gerecht een uitgeklede versie van zijn gebraden kip met clementines. Door gebruik te maken van kippendijen, de ingrediënten wat te reduceren en de marineertijd te skippen is het een wat toegankelijker gerecht geworden. Een heel fijn gerecht voor als je gasten krijgt want net als met stoofpotjes je hebt er tijdens het bereiden bijna geen omkijken naar. Voorbereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten Hoofdgerecht voor 4 personen
Lees meer