Dessert

Key Lime Pie

Dessert

Key Lime Pie

Samen met mijn kleindochter heb ik deze key lime pie gebakken. De pret was groot, maar haar interesse om de pie met slagroom te decoreren was aan het eind niet helemaal meer aanwezig. De smaak was fantastisch, en daar gaat het om!

De echte Key Lime Pie maak je met key limes. Je kunt ze ook in Nederland kopen, wel even zoeken. Ze zijn klein, hebben veel sap, veel pitjes en horen nog behoorlijk groen te zijn. Ze zijn aromatischer dan een limoen en ik vind ze minder wrang. De zest (rasp) heeft zeker meer smaak dan een limoen.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 175 graden. Maak eerst de korst. Verkruimel de Graham crackers en meng ze in een kom met de suiker en kaneel. Giet de gesmolten boter er langzaam bij en roer tot alles goed gemengd is. Druk het mengsel op de bodem en tegen de randen van de taartvorm. Bak in ongeveer 10 minuten tot de korst goudbruin is. Zet op een rek en laat volledig afkoelen (dat duurt altijd wel even).
  2. Klop voor de vulling de eiwitten stijf in een kom. Meng in een grote kom de eidooiers met de gecondenseerde melk. Voeg er al kloppend het key lime sap aan toe tot een gladde massa ontstaat. Schep nu met een spatel 1/3 deel van de eiwitten door het mengsel. Als dat mooi is opgenomen, vervolg het proces dan met de rest van het geklopte eiwitmengsel. Tot een mooie luchtige crème ontstaat.
  3. Schep de crème in de voorgebakken bodem en bak in de oven in ca. 20 minuten tot het midden net stevig is. Zet de taartvorm op een rek en laat volledig afkoelen. Zet de key lime pie dan nog minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Garneer de pie naar keuze met geklopte slagroom en poedersuiker.

Van te voren:
De korst kun je drie dagen van te voren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren.

Key Lime Pie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer