Deze groentesalade bestrooi ik met gebakken zeewiersnippers. De smaak heeft na het bakken iets weg van gebakken spekjes en geeft de salade wat extra pit en een lekker smaakje! Lepel er een grove mosterddressing over en bestrooi de salade met gebakken zeewierspekjes en vers geknipt bieslook. Met knapperig vers desembrood en extra olijfolie om te dippen zet je een kleurrijk en smakelijk gerecht op tafel.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 30 minuten
Bereidingswijze
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ± 15 minuten liggen.
- Kook de sugersnaps 4-5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de uien met de venkel al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep ze uit de pan op een grote schaal.
- Voeg 1 eetlepel van de olie toe en bak de paprika al omscheppend totdat de repen beetgaar zijn. Schep ze uit de pan op de schaal.
- Bak in hetzelfde bakvet de zeewiersnippers totdat ze geelbruin zijn. Schep ze uit de pan op keukenpapier.
- Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrijk de plakken met olie. Bak ze in een ruime koekenpan aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan op de schaal.
- Klop intussen van de rest van de olie met de azijn, mosterd en peper en zout naar smaak een dressing.
- Schep de sugarsnaps, de tomaat en de bonen op de schaal en verdeel de gebakken zeewiersnippers en de dressing over de groentesalade. Knip de bieslook boven de schaal.
- Lekker met desembrood en een fris-groene olijfolie.
Tips
• Met verkruimelde feta of andere kaas erover maak je er een heerlijke maaltijdsalade voor 4 personen van.
• Zeewierproducten zijn te koop bij Natuurvoedingswinkels. Meer info over zeewier vind je op de site www.zeewierwijzer.nl