Couscous met peen, pastinaak en gerookte makreelfilet

Couscous met peen, pastinaak en gerookte makreelfilet

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Maak pastinaak, winterwortels en paprika schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan en roerbak de groenten ca. 3 minuten. Roer de ras el hanout erdoor. Voeg laurierblad, kaneel, wat zout en ½ kopje water toe.
  3. Laat met een deksel op de pan in ca. 15 minuten beetgaar worden.
  4. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en verwarm ze 5 minuten mee met de groenten. Breng op smaak met harissa, koriander en zout.
  5. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. (vaak 1 kop couscous en 1 ½ kop heet water). Voeg een scheutje olie en zout toe. Roer na het wellen de couscous los met een vork en roer er sap en rasp van de limoen door. Verwarm de vis kort mee met op de groenten.
  6. Schep alles door elkaar of serveer groenten met vis en couscous apart.

Tip: Dit gerecht is ook lekker als salade.

Couscous met peen, pastinaak en gerookte makreelfilet

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer