Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en krokant.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Quinoasalade met bloemkoolpickles
Waar hebben wij zin in 2020….. We zien een trend in plantaardig eten. Eigenlijk is het al geen trend meer want plantaardig eten is het nieuwe eten. Gewoon dagelijks wat minder vlees, vis en gevogelte. Je weet zelf waar jij je lekker bij voelt. Het aanbod is tegenwoordig overall groot. Je leest erover, je ziet het om je heen, je kunt het volop kopen. Er zijn kaartjes die je richting geven in de supermarkt. Wij culy’s en foody’s zorgen ervoor dat het ‘nieuwe eten’ voor iedereen gewoon, gemakkelijk en toegankelijk gaat worden.
Lees meerPrei-risotto met sojaboontjes, salie en geschaafde champignons
Prei-risotto met sojaboontjes, salie en geschaafde champignons is een smakelijk gerecht dat ik maakte met Hieronder een aantal tips om het gerecht feestelijk te maken. Frituur salieblaadjes of topjes in een royale hoeveelheid plantaardige olie. Snijd prei in dunne reepjes en frituur ook in de hete olie, roer regelmatig door en schep op een bord met een stukje keukenpapier. Schaaf super verse champignons met een mandoline boven het gerecht. Ook een smaakvolle toevoeging is een roos van vers geschaafde . En als laatste tip: zorg ervoor dat de risotto mooi 'soepig' is in een uitgebreid menu.
Lees meerAjoblanco soep
Dit is een recept uit het boek SMAAK van Walter Marskamp. Een eigentijdse variatie op deze Spaanse klassieker uit Malaga. Een Ajablanco is een koude soep gemaakt van amandelen, oud brood, olie en knoflook, geserveerd met druiven. Walter gebruikt gefermenteerde knoflook en druiven in zijn recept. Lees de boekrecensie over dit boek.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.