Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en krokant.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Prei-risotto met sojaboontjes, salie en geschaafde champignons
Prei-risotto met sojaboontjes, salie en geschaafde champignons is een smakelijk gerecht dat ik maakte met Hieronder een aantal tips om het gerecht feestelijk te maken. Frituur salieblaadjes of topjes in een royale hoeveelheid plantaardige olie. Snijd prei in dunne reepjes en frituur ook in de hete olie, roer regelmatig door en schep op een bord met een stukje keukenpapier. Schaaf super verse champignons met een mandoline boven het gerecht. Ook een smaakvolle toevoeging is een roos van vers geschaafde . En als laatste tip: zorg ervoor dat de risotto mooi 'soepig' is in een uitgebreid menu.
Lees meerGeroosterde wortels met bietenpuree en geitenkaas
Geroosterde wortels met bietenpuree en geitenkaas klinkt niet echt als een snel te maken gerecht. Tijd is voor veel mensen een probleem en helaas ook op kookgebied. Maar het is vaak ook iets dat in je hoofd speelt. Kijk naar dit gerecht alsof het de ‘ouderwetse’ combinatie van aardappelen, groente en stoofvlees is. Het stoofvlees wordt dan de bietenpuree, de groente zijn de geroosterde wortelen en het vlees is de geitenkaas. Stoofvlees kost tijd, de bietenpuree ook. Maar net als stoofvlees is het een kwestie van voorbereiden. De verse bietjes gaan anderhalf uur in de oven, je hoeft er niet naar om te kijken. Voordat je aan tafel gaat, maak je de bietenpuree terwijl je de wortels roostert. De geitenkaas is een kwestie van dun schaven. Ik weet het, er zit misschien best een kronkel in mijn gedachten, maar als je een lang recept leest, lees het goed en bedenk wat je tussendoor kunt doen. Ik heb regelmatig geroosterde bietjes in de koelkast. Heel vaak zijn ze een uitkomst voor een snelle salade, de kleinkinderen of een chique bietencarpaccio voor onverwachte gasten. O ja, deze smaakvolle bietpuree kun je makkelijk 3 dagen in de koelkast bewaren.
Lees meerFrisse pastinaaksalade met amandelen
Wij kregen op facebook de vraag of wij – uit de keuken van 8 – gerechten met pastinaak wilde schrijven. Die uitdaging zijn we gelijk aan gegaan met zijn alle. Inspireer ons met je vragen en wij gaan er mee aan de slag. En zie het resultaat een heerlijke pastinaaksalade.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
