Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en krokant.
Auteur
Yolanda van der Jagt
Over de auteur
Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl
Lees meerOntdek nog meer lekkere recepten
Geroosterde pompoen
Geroosterde pompoen is heerlijk als bijgerecht maar ook in een salade of als basis voor een lekkere vega maaltijd. Combineer met andere groenten en bonen. Bestrooi met geroosterde noten en zaden en geef er bijvoorbeeld lekker gekruide dikke yoghurt bij.
Lees meerTamagoyaki met zeewier
De tamagoyaki, doorgaans ook tamago genoemd, is een Japanse opgerolde omelet. Je kunt 'm behalve als ontbijt ook herkennen als topping op je sushi. Daar zie je 'm vaak omwikkeld met zeewier. Lekker met
Lees meerQuinoasalade met bloemkoolpickles
Waar hebben wij zin in 2020….. We zien een trend in plantaardig eten. Eigenlijk is het al geen trend meer want plantaardig eten is het nieuwe eten. Gewoon dagelijks wat minder vlees, vis en gevogelte. Je weet zelf waar jij je lekker bij voelt. Het aanbod is tegenwoordig overall groot. Je leest erover, je ziet het om je heen, je kunt het volop kopen. Er zijn kaartjes die je richting geven in de supermarkt. Wij culy’s en foody’s zorgen ervoor dat het ‘nieuwe eten’ voor iedereen gewoon, gemakkelijk en toegankelijk gaat worden.
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
