Blog

Boekrecensies – 5 november 2024

Eten in hogere sferen

Oud-piloot annex amateurkok Al Bridger schreef het boek Flavour of flight – the food and drink of British Airways. Het vertelt de geschiedenis van eten en drinken aan boord van vliegtuigen van British Airways en voorgangers. Het boek staat vol recepten van de gerechten die door de jaren heen werden geserveerd, allemaal nagekookt door Bridger.

Lees meer
Restaurant recensies – 3 oktober 2024

Toprestaurant Le Sable voelt als warm bad

Toprestaurant Le Sable voelt als warm bad. Le Sable, het toprestaurant van het jonge stel Chiel Sap en Laura van der Velden, staat bij ons in het lijstje van favoriete restaurants. Gelegen in een fraai, historisch pand aan de brink in het Brabantse Zandoerle straalt het restaurant aan de buitenkant al een belofte uit. Binnen

Lees meer
Gastauteurs – 30 september 2024

Welkom Mariëtte van den Brande: nieuwe gastauteur!

We zijn blij een nieuwe gastauteur aan te kondigen op Uit de Keuken van 8: Mariëtte van den Brande van www.overetengesproken.nl! Mariëtte is een gepassioneerde kookliefhebber die van publiceren over eten en drinken haar werk heeft gemaakt en die met regelmaat haar recepten en culinaire verhalen op Uit de Keuken van 8 gaat delen. Mariëtte,

Lees meer
Blog – 24 september 2024

Over pompoen gesproken …

Pompoenen behoren tot de oudste cultuurgewassen ter wereld. Archeologische vondsten wijzen erop dat oude beschavingen in Mexico al meer dan 10.000 jaar geleden begonnen met het telen van pompoenen. Vanuit Mexico verspreidde de teelt zich naar andere delen van Noord-Amerika, inclusief de regio’s die nu de Verenigde Staten vormen. Na de ontdekking van Amerika in de 16e eeuw, vonden pompoenen hun weg naar Europa en verspreidden zich vervolgens over de rest van de wereld. Dit veelzijdige gewas is nu een essentieel onderdeel van keukens en tradities wereldwijd.

Lees meer
Favoriet – 4 september 2024

Een aanrader: vegetarisch restaurant De Rotonde in Rotterdam

Rotterdam heeft op culinair gebied veel te bieden. Een banketbakker die zonder suiker bakt, een enorme moestuin (Rotterdamse Munt) waar veel te plukken valt en de Afrikaandermarkt met zijn exotische groenten. Restaurant De Rotonde, een vegetarisch restaurant op de Goudsesingel, bekroond met een groen Michelin ‘biebje’, biedt lekker eten tegen een schappelijke prijs.

Lees meer
Blog – 20 augustus 2024

Paling en appeltaart op de Noordermarkt

De best belegde broodjes paling vind je op maandag op één van de leukste markten die ik ken. Dat is de Noordermarkt en Westerstraatmarkt in Amsterdam!

Lees meer
Basisbereidingen – 29 juli 2024

Zon, zomer, Zeeuwse mosselen!

De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.

Lees meer
Uncategorized – 29 juli 2024

Een nieuw diplomatiek middel: mee-eten

De leden van het nieuwe kabinet zijn geselecteerd op wendbaarheid bij het innemen van standpunten. Maar zou er ook gekeken zijn naar hun diplomatieke vaardigheden?

Lees meer
Blog – 22 mei 2024

Zwitserse sier

Lange tijd was Zwitserland voor mij een doorgangsroute naar zonnige vakantiestreken. Dankzij de gastvrijheid van een Zwitserse vriend weet ik nu beter. Omringd door bergen van meer dan 4 kilometer hoog ken je je plaats op deze wereld. De minst riskante en de meest comfortabele manier om door het hooggebergte te reizen is de trein.

Lees meer
Boekrecensies – 2 mei 2024

Nieuw realistisch kinderboek Wouter Klootwijk ‘De zee hield het lang geheim’

De mosselsector is enthousiast over het kinderboek van Wouter Klootwijk waarin hij een ingewikkelde boodschap voor kinderen krachtig en beeldend maakt. Het boek ‘De zee hield het lang geheim’ beschrijft heel sprekend de groei van mosselen in de natuur.

Lees meer
Gastauteurs – 23 april 2024

Label Rouge kippen: duurzaam en in vrijheid gefokt

Label Rouge staat voor het ‘buiten’ leven. Label Rouge kippen houden is dan ook meer dan gewoon kippen fokken. Ik zag dit met eigen ogen in het dorpje Campagne in Les Landes waar Bernard Tauzia sinds 1979 vrije uitloop Label Rouge scharrelkippen op traditionele wijze groot brengt.

Lees meer
Blog – 1 april 2024

Het is weer aspergetijd!

Het is weer aspergetijd! Dit jaar gaat het inluiden van het aspergeseizoen, net als vorig jaar, een beetje anders. Geen groots evenement voor de culinaire pers waarin het witte goud de hoofdrol speelt maar er rollen wel al een week mailtjes met foto’s van asperges en lekkere aspergegerechten mijn mailbox in. Een aantal jaren geleden

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer