Zeeuws oesterseizoen 2025 van start: tafeloester verovert zijn plek
Eind september is het nieuwe oesterseizoen van start gegaan en wij gingen met oesterkweker Markus Wijkhuis mee om de kweek op tafels van dichtbij te zien.
Lees meerHet proces van Okonomiyaki
Op bijna alle festivals in Japan staan eettentjes met Streetfood zoals yakitori, takoyaki, yaki soba, okonomiyaki en nog veel meer.
Lees meerSterrenham uit Spanje
Een vakantie is voor mij niet compleet zonder een culinaire excursie, zoals deze herfst in Spanje, naar het bedrijf Torreón op een industrieterrein buiten Salamanca.
Lees meerJonge Zeeuwse, unieke eenjarige mosselen tijdelijk verkrijgbaar
Jonge Zeeuwse worden de unieke eenjarige mosselen genoemd die dit najaar tijdelijk verkrijgbaar zijn. De eenjarige mosselen hebben een kleine, volle schelp en een romige smaak. Dankzij de uitzonderlijke zaadval in 2024 is deze tijdelijke delicatesse dit najaar ruim beschikbaar. De Jonge Zeeuwse is geen mossel voor de klassieke dampende pot, maar voor verfijnde gerechten
Lees meerAppels, appelsap en appelstroop
De natuur laat niet met zich sollen, nee, de natuur solt met ons. Zo kan het gebeuren dat je uit je hele boomgaard amper fruit oogst. Maar er zijn ook jaren, zoals het afgelopen jaar het geval was, dat je zoveel appels hebt dat je echt heel hard moet werken om de hele oogst veilig
Lees meerKiritanpo kookles in Japan
Een Kiritanpo kookles in een klein restaurant in het plaatsje Kazuno. Op het platteland in het noorden van Japan.
Lees meerRestaurant Codium* in Goes
In Restaurant Codium is het culinair genieten van het moois dat Zeeland voortbrengt.
Lees meerZon, zomer, Zeeuwse mosselen!
De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.
Lees meerFeestelijke lekkernij op Hindoestaanse broers-en-zussendag
In mijn buurttoko kreeg ik een lekkernij vanwege Raksha Bandhan, een Hindoestaans feest dat draait om liefde en bescherming tussen broers en zussen en kent een lange religieuze traditie. Andere landen kennen vergelijkbare dagen, maar Raksha Bandhan is ouder en betekenisvoller.
Lees meerJuni: verse tuinbonenmaand!
Juni is de maand voor verse tuinbonen! Dat zie je goed op de markt. Daar liggen bij elke groentekraam nu grote bergen met verse tuinbonen. Heerlijk knapperig en mals in hun dikke, heldere groene peul! Die dikke harige peul beschermt de tuinbonen tegen uitdrogen en beschadigen. Zo blijven tuinbonen op en top vers tot je
Lees meer‘Eilandhoppen’ in Japan
Mijn culinaire reis in Japan startte dit keer in de prefectuur Okinawa. ‘Eilandhoppend’ reis ik naar het zuiden van Japan en dan verder via de westkust naar Tokyo.
Lees meerEen tuin vol aromatische kruiden
Een tuin vol aromatische kruiden… Mijn kruidentuin heeft er dit jaar zin in! De kruidenplanten groeien dat het een lieve lust is. Werk aan de winkel dus… in mijn kruidentuin en keuken. Want kruiden kun je op tal van lekkere manieren verwerken en houdbaar maken. Om er ook later volop van te genieten!
Lees meerGoedkoop op de markt
Goedkoop op de markt luidt het credo door op zaterdag, de tweede helft van de middag boodschappen te doen zoals vis, vlees, gevogelte, groenten, fruit en kruiden.
Lees meerChefsbar Seinpost Scheveningen: toplunch met een view
Chefsbar Seinpost Scheveningen betekent een toplunch of diner met een prachtig zicht op de Noordzee. Sinds kort zijn het Raymond Slats en Maurice Hagenaar die Chefsbar Seinpost weer op de kaart zetten. De hoge waardering in het AD met de Gouden pollepel bevestigt dat ze goed bezig zijn.
Lees meerSt. Patrick’s Day – Ierse ossenhaas van ’t Nonnetje**
17 maart is het St. Patrick’s Day, hét feest van alle Ieren wereldwijd. Tijdens een speciale viering van St. Patrick’s Day in ’t Nonnetje in Harderwijk bereidde Michel van der Kroft het iconische gerecht Tournedos Rossini van Ierse ossenhaas.
Lees meerGoede koffie is als de beste wijn
Goede koffie is als de beste wijn. Het begint bij de bron, bij de koffieplantage, de juiste selectie van vruchten en vooral de verwerking. Wat zijn de voorwaarden voor goede koffie? Waar anders kun je dat leren dan in het land van de koffie; Colombia. Colombia is de werelds grootste producent van Arabica koffie. Koffieteelt
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer