Blog

Blog – 2 oktober 2025

Zeeuws oesterseizoen 2025 van start: tafeloester verovert zijn plek

Eind september is het nieuwe oesterseizoen van start gegaan en wij gingen met oesterkweker Markus Wijkhuis mee om de kweek op tafels van dichtbij te zien.

Lees meer
Blog – 25 november 2025

Het proces van Okonomiyaki

Op bijna alle festivals in Japan staan eettentjes met Streetfood zoals yakitori, takoyaki, yaki soba, okonomiyaki en nog veel meer.

Lees meer
Blog – 20 november 2025

Sterrenham uit Spanje

Een vakantie is voor mij niet compleet zonder een culinaire excursie, zoals deze herfst in Spanje, naar het bedrijf Torreón op een industrieterrein buiten Salamanca.

Lees meer
Blog – 26 oktober 2025

Jonge Zeeuwse, unieke eenjarige mosselen tijdelijk verkrijgbaar

Jonge Zeeuwse worden de unieke eenjarige mosselen genoemd die dit najaar tijdelijk verkrijgbaar zijn. De eenjarige mosselen hebben een kleine, volle schelp en een romige smaak. Dankzij de uitzonderlijke zaadval in 2024 is deze tijdelijke delicatesse dit najaar ruim beschikbaar. De Jonge Zeeuwse is geen mossel voor de klassieke dampende pot, maar voor verfijnde gerechten

Lees meer
Blog – 22 oktober 2025

Appels, appelsap en appelstroop

De natuur laat niet met zich sollen, nee, de natuur solt met ons. Zo kan het gebeuren dat je uit je hele boomgaard amper fruit oogst. Maar er zijn ook jaren, zoals het afgelopen jaar het geval was, dat je zoveel appels hebt dat je echt heel hard moet werken om de hele oogst veilig

Lees meer
Blog – 8 oktober 2025

Kiritanpo kookles in Japan

Een Kiritanpo kookles in een klein restaurant in het plaatsje Kazuno. Op het platteland in het noorden van Japan.

Lees meer
Recensie – 10 september 2025

Restaurant Codium* in Goes

In Restaurant Codium is het culinair genieten van het moois dat Zeeland voortbrengt.

Lees meer
Basisbereidingen – 23 juli 2025

Zon, zomer, Zeeuwse mosselen!

De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.

Lees meer
Blog – 12 augustus 2025

Feestelijke lekkernij op Hindoestaanse broers-en-zussendag

In mijn buurttoko kreeg ik een lekkernij vanwege Raksha Bandhan, een Hindoestaans feest dat draait om liefde en bescherming tussen broers en zussen en kent een lange religieuze traditie. Andere landen kennen vergelijkbare dagen, maar Raksha Bandhan is ouder en betekenisvoller.

Lees meer
Basisbereidingen – 16 juni 2025

Juni: verse tuinbonenmaand!

Juni is de maand voor verse tuinbonen! Dat zie je goed op de markt. Daar liggen bij elke groentekraam nu grote bergen met verse tuinbonen. Heerlijk knapperig en mals in hun dikke, heldere groene peul!  Die dikke harige peul beschermt de tuinbonen tegen uitdrogen en beschadigen. Zo blijven tuinbonen op en top vers tot je

Lees meer
Keuken & zo – 17 mei 2025

‘Eilandhoppen’ in Japan

Mijn culinaire reis in Japan startte dit keer in de prefectuur Okinawa. ‘Eilandhoppend’ reis ik naar het zuiden van Japan en dan verder via de westkust naar Tokyo.

Lees meer
Blog – 30 april 2025

Een tuin vol aromatische kruiden

Een tuin vol aromatische kruiden… Mijn kruidentuin heeft er dit jaar zin in! De kruidenplanten groeien dat het een lieve lust is. Werk aan de winkel dus… in mijn kruidentuin en keuken. Want kruiden kun je op tal van lekkere manieren verwerken en houdbaar maken. Om er ook later volop van te genieten!

Lees meer
Basisbereidingen – 24 april 2025

Goedkoop op de markt

Goedkoop op de markt luidt het credo door op zaterdag, de tweede helft van de middag boodschappen te doen zoals vis, vlees, gevogelte, groenten, fruit en kruiden.

Lees meer
Restaurant recensies – 25 maart 2025

Chefsbar Seinpost Scheveningen: toplunch met een view

Chefsbar Seinpost Scheveningen betekent een toplunch of diner met een prachtig zicht op de Noordzee. Sinds kort zijn het Raymond Slats en Maurice Hagenaar die Chefsbar Seinpost weer op de kaart zetten. De hoge waardering in het AD met de Gouden pollepel bevestigt dat ze goed bezig zijn.

Lees meer
Basisbereidingen – 14 maart 2025

St. Patrick’s Day – Ierse ossenhaas van ’t Nonnetje**

17 maart is het St. Patrick’s Day, hét feest van alle Ieren wereldwijd. Tijdens een speciale viering van St. Patrick’s Day in ’t Nonnetje in Harderwijk bereidde Michel van der Kroft het iconische gerecht Tournedos Rossini van Ierse ossenhaas.

Lees meer
Blog – 30 december 2024

Goede koffie is als de beste wijn

Goede koffie is als de beste wijn. Het begint bij de bron, bij de koffieplantage, de juiste selectie van vruchten en vooral de verwerking. Wat zijn de voorwaarden voor goede koffie? Waar anders kun je dat leren dan in het land van de koffie; Colombia. Colombia is de werelds grootste producent van Arabica koffie. Koffieteelt

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer