De zon schijnt, het is zomer en dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar. En het is vooral heel gezellig om met elkaar te eten. De nieuwe oogst diende zich historisch vroeg aan. Het zonnige, warme voorjaar had gezorgd voor veel plankton waardoor de mosselen snel konden groeien. Dus volop mosselen van topkwaliteit.
Super eenvoudig
Een pan mosselen staat binnen 10 minuten op tafel. Koop geen kant en klare groente, want daar zit wortel in en dat doet de zilte smaak teniet. De grote mosseleters in België en Zeeland snappen niets van deze gewoonte. Koop een ui, bleekselderij en bladpeterselie. Spoel de mosselen af. Pak een ruime pan. Doe een klein laagje water of wijn in de pan en zorg dat de pan snel goed heet wordt. Dan de mosselen in de pan, fijn gesneden groenten erover en lekker veel versgemalen peper. Laat het vocht drie keer op komen en weer zakken door de deksel op te lichten. De mosselen zijn klaar als ze openstaan. Eet met brood en een friszuur sausje op basis van mayonaise, mosterd en citroen.