Blog

Vegetarisch weekmenu

7 dagen zonder vlees en vis  De recepten voor het vegetarische weekmenu dat ik voor komende week heb samengesteld staan allemaal in onze uitdekeukenvan8 recept-bibliotheek. Elke dag lekker gezond eten, zonder vlees of vis. Ik heb gekozen voor inspirerende vegetarische gerechten die makkelijk te maken zijn. Alle 7 gerechten zijn gemaakt met veel seizoengroenten en

Blog

Vegetarisch weekmenu

7 dagen zonder vlees en vis  De recepten voor het vegetarische weekmenu dat ik voor komende week heb samengesteld staan allemaal in onze uitdekeukenvan8 recept-bibliotheek. Elke dag lekker gezond eten, zonder vlees of vis. Ik heb gekozen voor inspirerende vegetarische gerechten die makkelijk te maken zijn. Alle 7 gerechten zijn gemaakt met veel seizoengroenten en

Vegetarisch weekmenu

7 dagen zonder vlees en vis 

De recepten voor het vegetarische weekmenu dat ik voor komende week heb samengesteld staan allemaal in onze uitdekeukenvan8 recept-bibliotheek. Elke dag lekker gezond eten, zonder vlees of vis. Ik heb gekozen voor inspirerende vegetarische gerechten die makkelijk te maken zijn. Alle 7 gerechten zijn gemaakt met veel seizoengroenten en paddenstoelen die passen goed bij onze wispelturige nazomer. De ene lekker klassiek, de ander met een inspirerende twist, allemaal heel lekker.

Zaterdag

Soep van gepofte knoflook, sjalotten, knolletjes en paarse wortel

Deze soep heb ik gemaakt van in de oven gepofte knoflook en knolletjes. Dat geeft z’n diepe smaak. Het poffen heeft even tijd nodig maar je hoeft er niet echt bij te blijven. De Engelsen noemen dat zo mooi “unattended cooking”. Verder is het zo klaar. Het is een lekkere maaltijd soep voor de zaterdagavond (het recept is dan genoeg voor 3-4 porties). Geef er (vegetarische) kaastosti’s bij van lekker grof volkoren brood.

Klik hier voor het recept

Zondag

Cantharellen-aardappelgnocchi en salie

Cantharellen zijn zo lekker. Je proeft als het ware het bos. In deze tijd van het jaar zijn ze verkrijgbaar bij mij in Amstelveen op de vrijdagmarkt en op zaterdag bij de paddenstoelenstal op de Noordermarkt in Amsterdam. Maar tegenwoordig liggen ze zelfs zo nu en dan in supermarkt. De gnocchi voor mijn recept kun je zelf maken of kant en klaar kopen.

Klik hier voor het recept

Maandag

Venkelstamppot met scamorza en tomaat

Voor deze stamppot gebruikt Marijke scamorza, een speciale mozzarella die is gerookt. Het romige van de scamorza en het rooksmaakje in combinatie met de textuur en de droppige venkelsmaak, geeft een heerlijk mondgevoel en is verrukkelijk!

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Aardappeltortilla

Yolanda heeft deze tortilla gegeten toen we op een foodtrip waren in en rond Malaga. Zo lekker! Hij kan als bijgerecht en als lunch. Maar met een salade met noten en bonen erdoor, is het ook fantastisch als hoofdgerecht. Wat niet opgaat kan de volgende dag mee voor de lunch op het werk. Klik hier voor het recept.

Klik hier voor het recept

Woensdag

Grote kastanjechampignons met doperwten en spinaziesalade,

Het recept van Clara is gemaakt voor de lunch. Voor een hoofdgerecht kun je de hoeveelheid 1½ vermeerderen of verdubbelen. Geef er bulgur met noten bij of volkorenrijst met noten.

Klik hier voor het recept

Donderdag

Gazpacho Risotto

Voor Nellekes gazpacho risotto heeft ze gepureerde tomaten en komkommer gebruikt in plaats van bouillon. Dat geeft een heel lekkere pure smaak. Gebruik goed rijpe tomaten voor een intense smaak! Ze maakt hem in het recept als voorgerecht. Voor een hoofdgerecht kun je de hoeveelheid 1½ vermeerderen of verdubbelen. Geef er voor een volledige maaltijd (vegetarische) geraspte kaas bij en strooi er grof gehakte geroosterde amandelen over. Een rijpe tomatensalade erbij is ook een goed idee.

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Paddenstoelen met tijm, gebakken aardappelen en bimi

Een heerlijk en simpel vegetarisch gerecht van Annelène. Zij haalt de paddenstoelen op de biologische markt. Ik haal ze daar ook, maar het liefst pluk ik ze zelf bij mij in het bos in Frankrijk. Wel jammer dat het dit jaar weer erg droog is, dus de oogst is maar matig.

Klik hier voor het recept

 

 

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *