Fingerfood

Kleurige koolspiralen

Fingerfood

Kleurige koolspiralen

Van witte en rode koolbladeren met ook rode boerenkoolbladeren ertussen kun je mooie spiralen maken en deze omtoveren tot lekkere hapjes. Hier de link voor de pompoenpittencrackers

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan 2 liter water met 2-3 eetlepels azijn aan de kook. Leg eerst de witte koolbladeren in het kokende water en laat de bladeren in 1 -2 minuten soepel worden. Neem de bladeren met een schuimspaan uit het kokende water en leg ze in een vergiet. Spoel de bladeren direct koud onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Blancheer op dezelfde manier eerst de boerenkoolbladeren en daarna de rodekoolbladeren. Laat alle koolbladeren uitlekken op schone theedoeken en dep ze voorzichtig goed droog.
  3. Snijd de dikke stronken uit de koolbladeren. Maak 2 stapeltjes van eerst een rodekoolblad met daarin een wittekoolblad en vervolgens een boerenkoolblad. Rol de stapeltjes vanaf de stronkkant naar de bovenkant stevig op.
  4. Verpak elk rolletje strak in plasticfolie en laat de rolletjes zeker 30 minuten zo liggen.
  5. Verwijder het folie en snijd elk rolletje in plakken van 1 ½ - 2 cm dik. Leg de spiralen op een laag keukenpapier.
  6. Klop in een kopje 1 eetlepel met azijn met 1 eetlepel olijfolie tot een dressing. Bestrijk de rolletjes dun met de dressing. Laat de dressing 15 minuten intrekken.
  7. Bestrijk de crackers met tomatenketchup, piccalilly of mayonaise en leg de koolspiralen op crackers. Garneer ze naar wens.

Lekkere garneringen:

reepjes ansjovis, reepjes zwarte olijf, peterselie en kappertjes

toefje mierikswortelmayonaise, reepjes gerookte zalm en verse dille

toefje wasabi met gebakken reepjes shiitake

Kleurige koolspiralen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer