Boerenkool hoort wat mij betreft in de categorie ouderwetse wintergroente. Ik denk aan kou, open haard, kuiltje met jus, samen eten, schaatsen, een grote rookworst, en mijn vader die daar altijd mosterd bij at. Maar in de loop der jaren is boerenkool heel veel meer geworden. Inmiddels weten we dat er veel onverwachte recepten met boerenkool te maken zijn. Clara en ik hebben op een gegeven moment dan ook een e-boekje gemaakt met boerenkool recepten. Van salade tot stamppot en van roerbak tot tapenade. Ja, je leest het goed; tapenade. En omdat de kou er volgende week weer een beetje aan komt, delen we dit boekje met 14 bruisende boerenkoolrecepten met jullie. Ga er snel mee aan de slag en… gebruik wel verse boerenkool! Mocht je niet alle receptuur goed zien op je scherm, klik dan aan dat je het volledige scherm gebruikt. We zijn natuurlijk benieuwd wat je ervan vindt, laat het ons weten.
Geef een reactie Reactie annuleren
Boerenkool, echte wintergroente of niet?
Is boerenkool nu een echte wintergroente of niet, dat vroeg ik mij eind verleden jaar tijdens een vakantie in Mexico af. Want voor ons is boerenkool vooral een wintergroente. Vroeger werd het bovendien alleen gegeten als het gevroren had want dan wordt het zetmeel in de plant omgezet in suiker en dat maakt de boerenkool
Lees meerInnovatie: friet speciaal 2.0 in Amsterdam
In Amsterdam-zuid op de Johannes Verhulststraat kun je een wel heel bijzonder frietje eten, met recht een frietje speciaal. Samen met topchef Ron Blauw hebben Sammy en Pebbles een nieuw product voor hun frietboutique ontwikkeld. Het is een vers frietje met een mayonaise van boerenkool en krokantjes van rookworst bovenop. Dit is echt een winter
Lees meerBoerenkool ‘stripper’
Trouwe lezers weten zich misschien nog te herinneren dat ik vorig jaar een boerenkool-‘stripper’ had gespot in Florida. Een handig hulpmiddel om snel en eenvoudig zelf boerenkoolbladeren van hun stugge stelen te rissen. Een aanrader, want er gaat niets boven echt verse boerenkool zo van de stronk. Vers geriste boerenkool heeft immers meer smaak dan
Lees meer
Wat een goed idee, ik ga beslist de tapenade maken. Dank
Bedankt voor deze tip, ga er zeker wat mee doen.
Liefs Joke Kraanen