Category: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht - 25 december 2015

Hachee met bospeen

Een grote pan hachee smaakt het best wanneer de wind door de bomen waait en het koud en guur is buiten. Perfect voor op pakjesavond. Maak het jezelf makkelijk en serveer de hachee in grote kommen met een stuk stokbrood erbij. Nog handiger: maak de hachee een dag of wat van tevoren, dan sta je op de avond zelf niet lang in de keuken. De hachee smaakt dan nog lekkerder ook.

Lees meer
Hoofdgerecht - 16 december 2015

Saltimbocca met courgettespaghetti

Nog even nagenieten met saltimbocca: malse kalfsschnitzels met verse salieblaadjes en parmaham. Met zelf gedraaide courgette spaghetti blijft dit gerecht lekker licht.

Lees meer
Hoofdgerecht - 9 december 2015

Geroosterde bloemkool met studentenhaver en blauwe kaas

Ooit vertelde ik op een bijeenkomst voor bloemkooltelers over mijn favoriete manier van bloemkool bereiden; roosteren in de oven. Daar hadden ze nog nooit van gehoord en daarom heb ik ze toentertijd uitgedaagd om het ook eens te maken. Degene die het hebben gedaan waren ook heel enthousiast. Helaas was het maar een klein handje vol.

Lees meer
Hoofdgerecht - 3 december 2015

Mie met groentesliertjes en varkensvlees

Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.

Lees meer