Hoofdgerecht

Hachee met bospeen

Hoofdgerecht

Hachee met bospeen

Een grote pan hachee smaakt het best wanneer de wind door de bomen waait en het koud en guur is buiten. Perfect voor op pakjesavond. Maak het jezelf makkelijk en serveer de hachee in grote kommen met een stuk stokbrood erbij. Nog handiger: maak de hachee een dag of wat van tevoren, dan sta je op de avond zelf niet lang in de keuken. De hachee smaakt dan nog lekkerder ook.

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime braadpan en 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verdeel het vlees over de 2 pannen en bak het op hoog vuur goudbruin. Doe het vlees uit de koekenpan bij het vlees in de braadpan. Strooi de bloem over het vlees en bak even mee.
  2. Schenk de wijn in een maatbeker en voeg 500 ml water toe. Schenk hiervan een flinke scheut in de koekenpan, breng aan de kook en roer de aanbaksel op de bodem los. Schenk het vocht in de braadpan.
  3. Maak de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier. Verhit de resterende 2 eetlepels olie in de koekenpan en fruit hierin de uien 10-15 minuten op heel laag vuur. Ze mogen niet kleuren. Roer de tomatenpuree door de uien en bak heel even mee. Voeg de uien bij het vlees in de braadpan. Schenk een scheut van het wijn-watermengsel in de koekenpan, breng aan de kook en roer de aanbaksel op de bodem los. Schenk het vocht in de braadpan.
  4. Voeg de azijn, laurierblaadjes, nootmuskaat en wortels en naar smaak zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het vlees aan de kook en stoof het vlees, met de deksel op de pan, op zo laag mogelijk vuur in 2-2½ uur gaar.

Hachee met bospeen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer