Tag: risotto

Hoofdgerecht - 16 juli 2020

Risotto met koningsboleet en prei

Koningsboleten zijn grote paddestoelen, zeer aromatisch en heerlijk als vleesvervanger. Cress, van de firma  Koppert Cress  zijn pas gekiemde plantjes vol van smaak, vitaminen en mineralen en zeer decoratief. Ze worden veel gebruikt in restaurants, maar toen die dicht waren, kwamen ze makkelijker verkrijgbaar in winkels en groothandels.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2020

Risotto met paddenstoelen en pompoen

Risotto… daar kun je me voor wakker maken! Heerlijk comfortfood, dat deze sombere januarimaand wat gezelliger maakt. Deze winterse risotto maakte ik de eerste week van dit nieuwe jaar met restjes die na de kerstweek nog over waren. En ook deze risotto bewijst maar weer eens dat je met restjes altijd weer iets lekkers maakt. Deze risotto is heerlijk romig en heeft door de gedroogde paddenstoelen toch ook een vleugje pit. Het geheim van een mooi romige risotto zit hem in echt goede risottorijst als aborio. Risottorijst heeft een bijna ronde korrel, die voor het romige mondgevoel zorgt en toch ook nog beet heeft. Ik heb deze risotto volgens Italiaans gebruik op het laatst verrijkt met roomboter en Parmezaanse kaas. Maar het kan ook zonder! De gedroogde paddenstoelen en paddenstoelenbouillon geven dezelfde ‘umami hint’ als de pittige Parmezaanse kaas. Een heerlijk vegan alternatief!

Lees meer
1 april 2016

Spinazierisotto met doperwtjes en tomaatjes

2 300 g verse bladspinazie 150 g diepvries doperwtjes 3 el olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 150 g risottorijst (aborio) 75 ml droge witte wijn 400 ml kippen-of groentenbouillon 250 g cherrytomaatjes aan trosjes 2 el verse basilicum, fijngehakt 50 g pecorino, versgeraspt keukenmachine Verwarm de oven voor op 240 °C. Maal de spinazie in

Lees meer