Tag: puur

10 juni 2016

Knapperige spitskoolsalade met amandelen

Spitskool - Bij ligt er vaak een halve spitskool in de koelkast. Die verwerk ik of in gebakken wokgroente of als salade. Altijd heerlijk met uitgebakken spekjes of mosterddressing. Deze keer met kruidendressing en geroosterde amandelen.

Lees meer
10 juni 2016

Californische komkommerspaghetti met mango

Snijd de komkommer voor deze salade met een spiraal groente snijder. Echt een leuk klusje voor je kinderen om ze mee te laten helpen in de keuken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 10 juni 2016

Roergebakken kruidige spinazie

Bereiding; 15 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht - 14 mei 2016

Brandnetelpesto met pasta en knapperige spekjes

Zo leuk om uit de natuur te eten! Gewoon lekker naar buiten, plukken en dan de keuken in! En dan hebben ze het over onkruid… lekker hoor! Hoofdgerecht voor ca. 3 personen Voorbereidingstijd ca. 8 minuten, bereidingstijd ca. 15 minuten

Lees meer
14 mei 2016

Knoflook-yoghurtsaus

ca. 10 el Bereidingstijd ca. 5 minuten

Lees meer
Brunch - 14 mei 2016

Knapperige aspergesalade met amandelolie en zelfgerookte tongfilet

Gekookte asperges zijn warm of koud ook heerlijk in een salade. Maar nog lekkerder vind ik het om van rauwe asperges een salade te maken. Ik snijd ze dan in dunne plakken en marineer ze in de dressing, dat kan een paar minuten zijn maar beter nog een uurtje of langer. Voor dit recept heb ik er op het laatste moment tongfilet bij gerookt die ik er warm opleg. In plaats van tong kun je ook andere visfilet (bijvoorbeeld zalm in dunne plakken), gamba’s of kreeft gebruiken. Voor het gemak kun je er natuurlijk ook kant en klaar gerookte zalm bijgeven. Lunch of klein hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 25 minuten, bereidingstijd ca. 5 minuten

Lees meer
14 mei 2016

Brandnetelchips

Brandnetelchips zijn heerlijk bij een zaterdagse snackmaaltijd in het voorjaar. Ik maak ze in deze tijd van het jaar als de brandnetels nog niet zijn doorgeschoten en lekker jong zijn. Plukken doe ik met handschoenen aan of beter nog, ik vraag iemand anders het te doen! De andere snacks die op tafel komen zijn o.a. makreelsalade met ciabatta (lekker snel recept van Annelène), gegrilde asperges met spicy salsa (zo, simpel en zo lekker, van Yolanda), een romig geitenkaasje met een vleugje daslook met een lekker zelfgebakken soda brood met vijgen en sinaasappel erbij (beiden recepten van Marijke) en de gerookte kwartelboutjes die ik laatst zelf heb gemaakt voor het recept van de week! Deze recepten staan allemaal in ons receptenarchief. Snack voor 4-6 personen Bereidingstijd ca. 20 minuten

Lees meer