Tag: kip

Hoofdgerecht - 22 oktober 2019

Tips en tops voor gebraden kip

Het perfect geroosterde kippetje krijg je door de kip op tijd uit de koelkast te halen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de dag ervoor al de kip met zout en peper te bestrooien zodat de smaak erin trekt. Door met je vingers het vel voorzichtig lost te maken kun je er een kruidenboter of salieblaadjes onder stoppen voor extra smaak. Door het kippetje eerst op hoge temperatuur te roosteren krijg je een lekker krokant velletje. Door de oven temperatuur weer lager te draaien krijg je een lekker sappig kippetje. Op het karkas gebraden kippenvlees heeft meer smaak. Door de kip te vullen met citroen en kruiden krijgt het vlees een extra lekkere kruidige smaak.

Lees meer
Hoofdgerecht - 4 november 2016

Piepkuikens met gegrilde-citroensalsa

4 4 piepkuikens 8 el olijfolie 1 teen knoflook, fijn geperst 2 el rozemarijn, fijngehakt 2 biologische citroenen, schoon geboend 2 el peterselie, fijngehakt 2 el koriander, fijngehakt 200 g babyspinazie, gewassen Extra nodig: sterke keukenschaar, aluminiumfolie Knip met de keukenschaar de ruggengraat uit de piepkuikens. Bestrooi met zout en peper. Roer 2 el olie,

Lees meer
Hoofdgerecht - 23 juni 2016

Kip gemarineerd in yoghurtdressing met watermeloensalade

Een heel licht zomers gerecht, dat je bij mooi weer op de barbecue bereid en met een (beetje!) regen binnen. De salade is overigens ook heerlijk bij andere barbecuegerechten.

Lees meer
Bijgerecht - 20 juni 2016

Kangkung met oestersaus

Met enkele kookvriendinnen gingen we Japans koken en kochten daarvoor de ingrediënten in een Aziatische winkel. We dachten Japanse look gekocht te hebben maar het was Kangkung. Gelukkig kun je tegenwoordig alles snel opzoeken met afbeelding en al. Het bleek waterspinazie te zijn of waterwinde, een plant met lange dunne stengels en bladeren die groeit in een vochtige omgeving. Een Chinese variatie heet Ong choy. Even kijken wat ik zoal in huis heb en koken maar.

Lees meer
Hoofdgerecht - 25 maart 2016

Kippendijtjes met knoflook en verse kruidensalade

Wat mij betreft moeten ingrediënten zoveel mogelijk biologisch zijn. Ontbeende biologische kippendijen zijn niet overal verkrijgbaar, maar mijn poelier ontbeendt ze even voor me als ik er om vraag. Aan de lijn (zie weekmenu): Maak er doperwtjes gemengd met even gebakken preiringetjes bij. Geen aardappels, rijst, pasta etc.! Hoofdgerecht voor 4 personen Voorbereidingstijd ca. 5 minuten + een paar uur of een dagje marineren, bereidingstijd ca. 30 minuten

Lees meer