Hoofdgerecht

Tongschar met kappertjes en tuinerwtensalade

Hoofdgerecht

Tongschar met kappertjes en tuinerwtensalade

Dit tongschar met kappertjes en tuinerwtensalade recept krijgt een lente-achtige door er een salade van tuinerwten, maïs en bladsla bij te serveren. Ik heb deze keer jonge blaadjes van de paardenbloem, winterpostelein en cichorei genomen, die staan op het ogenblik volop in mijn tuin maar je kunt natuurlijk ook jonge bladsla of rucola nemen. Tongschar heeft een lengte van 25-30 cm en is het hele jaar rond verkrijgbaar. Het is een dikke vis met stevig visvlees dus ook heel geschikt om filets van te maken.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de tuinerwtjes 4 minuten. Giet ze af en spoel ze koud. Spoel de maïs met koud water en laat goed uitlekken. Was de sla en droog hem in een slacentrifuge.
  2. Meng de tuinerwten met de maïs en de sla in een schaal. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.
  3. Knip de dunne randjes waar de vinnen zaten van de tongscharfilets en dep de filets droog met keukenpapier. Strooi de bloem in een bord en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  4. Verhit de boter in een koeken- of vispan op halfhoog vuur. Wentel de visfilets door de bloem, schud ze af en bak ze ± 4 minuten op een kant. Keer ze met een brede spatel en bak ze vervolgens op de andere kant 2-3 minuten op hoog vuur.
  5. Neem ze uit de pan en voeg de kappertjes en 50 ml heet water aan het bakvet toe. Bak de kappertjes 1 minuut op een hoog vuur.
  6. Verdeel de vis over de borden en lepel de kappertjes erover. Serveer met de salade. Geef bij deze tongschar met kappertjes en tuinerwtensalade een zelfgemaakte aardappelpuree.

Tip
Neem de vis een half uur van tevoren uit de koelkast zo kan de vis op temperatuur komen en koelt het bakvet niet teveel af.

Tongschar met kappertjes en tuinerwtensalade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer